Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Årets største YTCC felt klart på Ring Djursland

Youngtimer 
06/09/18 

YoungtimerEfter næsten to en halv måneders sommerferie er Youngtimer Touring Car Challenge tilbage på asfalten i Danmark.
Godt nok havde YTCC en tur til Norge i august måned, men denne afdeling var ikke tællende til det danske mesterskab, men blot Nordic Cup.
 

42 biler er aktuelt tilmeldt weekendens løb på Ring Djursland, og der skulle eftersigende stå et par stykker mere i kulissen, som er klar til at springe ind.

Sæsonen har indtil nu budt på de tre S’er – Søgaard, Sondrup og Skipper.

Det er i hvert dem der fører DASU Mesterskaberne i henholdsvis Division 1, 2 og 3, efter sæsonens 5 ud af 7 afdelinger.


Peder Skipper har fået rigtig fin fart i bilen, som sønnen Michael Skipper kørte i for et par år siden. Hvis han holder 2018 standarden, kommer der også pokaler med hjem fra Djursland.
(Foto: JJ Media)

Mick Søgaard lagde hårdt ud med at vinde sæsonens 9 første heats (!), inden at han faldt lidt af på den på Ring Djursland i juni måned, hvor det ”kun” blev til tre andenpladser. Helt galt gik det i det første heat på Padborg Park, hvor det blev til 0 point – men det var nu ikke hans skyld, da han blev ramt af en anden bil under starten. Herefter vendte han tilbage til at vinde heat 2 og slutte 2’er i heat 3.

Den nærmeste udfordrer i Division 1 er Bent Dyhre Hansen. Han har sluttet i top tre 12 ud af 15 mulige gange i år – og i Norge fik han endelig hul på bylden. Så han kommer med tanken fuld af selvtillid.

Keld Graabæk indtager aktuelt 3. pladsen, og han har netop Ring Djursland som hjemmebane. Den driftige racerbilsbygger, og udlejer, har haft en meget blandet sæson indtil nu, men indtil videre været i top tre 3 gange.

Dertil kommer indtil videre 7 andre kørere i Division 1 denne weekend, som helt sikkert også går efter podiepladserne.


En stejlende hingst eller et tysk Kraftwerk? Tegningen uden på Ole Sondrups bil siger en ting, men det er nok nærmere det andet som gør sig gældende. Han har været lynende hurtig i 2018, og går også efter at holde konkurrenterne bag sig på Djursland.
(Foto: JJ Media)

I Division 2 har vi Ole Sondrup. Han har haft en meget svingende sæson indtil videre. Tre podiepladser til åbningsløbet, og tre førstepladser til den anden afdeling, var det perfekte fundament for føringen i mesterskabet. Han har dog følgeskab at Graabæk teamkollegaen Søren Christensen. Det er dog ikke nemt at se, at de er holdkammerater, ej heller en del af Graabæk teamet, da bilerne slet ikke er gule! Men det er lige meget – de kører stadig hurtigt.

Christensen har dog en anden kører lige i nakken, nemlig Kim König. König fik en møgstart på sæsonen, da han udgik allerede i sæsonens første heat, og forlod Padborg Park med 0 point på kontoen. Den anden afdeling på FDM Jyllandsringen blev marginalt bedre med 17 ud af 75 mulige point på kontoen – men i det mindste var det point. Men så var han ellers kørt varm, og har siden hen taget 8 ud af 9 mulige top 3 placeringer siden.

De tre får indtil videre følgeskab af 17 andre Division 2 kørere.


Tjae, hvad skal man sige? Mick Søgaard har været næsten urørlig i Division 1. Kan nogen stadig nå at snuppe titlen fra ham, eller sikrer han sig titlen allerede denne weekend?
(Foto: JJ Media)

Peder Skipper har førstepladsen i Division 3, men har både Lars Henrik Leed og Kenneth Engelberg Olsen lige i nakken. Så vi kan meget nemt se føringen bølge frem og tilbage adskillige gange henover weekenden.

Lars Lundgaard vil sikkert også forsøge at blande sig i topstriden. Aktuelt er han på 4. pladsen, men han var flyvende på Padborg Park med to førstepladser og en andenplads. Har han fået den tunge højresko med igen denne gang, kan de tre forreste snart forvente at se hans bagkofanger på både banen og i mesterskabsstillingen. Så han kan meget vel være lidt dark horse denne weekend.

Yderligere 7 kørere har meldt deres ankomst til Division 3 feltet denne weekend, så her er der også garanti for gode kampe.

Og der bliver rig mulighed for at følge alle kampene i alle divisionerne. På nær kvalifikationen, køres der separate løb for hver enkelt Division. Det betyder at YTCC racerne kommer til at være på banen i omkring 3 timer henover lørdagen og søndagen.

Så er du en fan af BMW, Volkswagen, Peugeot, Porsche, Volvo og Toyota, for bare at nævne nogle få af bilmærkerne i klassen, så er det rigtig god ide at tage til Ring Djursland denne weekend, hvor der tilmed kører en masse historiske bilklasser.

Tidsplanen ser ud som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag:
10:40-11:00 Tidtagning Division 2+3
11:05-11:25 Tidtagning Division 1

13.25-13.45 Heat 1 Division 3
14.20-14.40 Heat 1 Division 2
14.45-15.05 Heat 1 Division 1

16:05-16:25 Heat 2 Division 3

Søndag:
10:30-10:45 Heat 2 Division 2
10:55-11:15 Heat 2 Division 1

14.15-14.35 Heat 3 Division 3
15.10-15.30 Heat 3 Division 2
15.35-15.55 Heat 3 Division 1

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 09/09/18 - Ring Djursland - Youngtimer
  •