Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Mesterskabet åbnet op på vid gab

Supertourisme 
04/09/18 

Sort uheld. Da den førende i OK MOBIL 1 DST, Kevin Verner, blev ramt af Ole Petersen i Night Race endnu mens det var lyst, fik sønderjyden godt nok en straf på seks sekunder og sendt tilbage på en 10. plads i heatet, men det var Kevin Verner, der mistede sin føring i superklassen. I øvrigt til lige netop Ole Petersen.
 

Uheld forfulgte i det hele taget Kevin Verner i det dramatiske Night Race. Alligevel er han stadig med i toppen. Han ligger nu nr. 3 med 246 points.


Kevin Verner
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter Night Race på Padborg Park og inden fortsættelsen følger på Formel 1-banen Hockenheim i Tyskland er mesterskabet i superklassen i dansk motorsport åbnet op på vid gab.

Ole Petersen fører med 265 points, og selv om Michel Gatting med en fejlslagen dækstrategi fik en rigtig dårlig start på Night Race, så vandt hun senere et heat, og hun er nu på 2. pladsen i serien med 246 points.

Kevin Rossel kørte hele Night Race med stor omtanke og uden at tage de vilde chancer. Det gav sig positivt udslag på pointskontoen, og han er nr. 4 med 244 points. Hvis de to dårligste resultater trækkes fra, hvilket de skal inden finalen på Padborg Park i oktober, er det faktisk nu Kevin Rossel, der fører Danish Supertourisme.

Martin Andersen vandt Night Race, og hans fremragende lørdag betyder, at han nu også er med helt fremme i mesterskabet. Han er som nr. 5 noteret for 231 points, og som han kører lige nu, er han ikke færdig med at rykke frem.


Martin Andersen
(Foto: Motorsporten.dk)

Mikkel Bang Joensen var en positiv overraskelse i Night Race. Han skulle godt have hjælp af en tidsstraf til Ole Petersen for at blive noteret for sin første heatsejr, men også i finalen var Mikkel Bang Joensen godt med helt fremme, og han ligger på 6. pladsen med 201 points.

Casper Røes skuffede og er faldet tilbage på 7. pladsen med 191 points foran Anders Elkjær, der derimod så absolut kan være tilfreds med sin 8. plads med 161 points.

Ejerskabet af et stort team har ikke gjort Frederik Nymark godt som kører. Han er nu uden for top-8 og kan ikke vinde mesterskabet. I Nymark Racing kan især Kristian Thorsen og til dels også Louise Frost se tilbage på Night Race med et smil. De viste begge fremgang. Især Thorsen.

Både Kevin Suenson og Noah Watt var debutanter. De viste begge, at de er talentfulde kørere, og de bliver interessante at følge.

Den måske største vinder i Night Race er måske nok manden bag arrangementet, Tom Gaarde Pedersen. Endnu engang viste Night Race sig som en forrygende motorsports-festival med fedt race, tivoli og biergarten og med nu publikumsrekord: 5.000 tilskuere.

Næste afdeling af OK MOBIL 1 DST køres om små 14 dage på Hockenheim med et pivåbent mesterskab.

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 01/09/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •