Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Godkendt weekend for MICCAR RACING ved Night Race

Supertourisme 
04/09/18 

Det var en godkendt weekend for Carsten Lorenzen, da årets 4. afdeling i OK Mobil 1 Danish Supertourisme blev kørt på Padborg Park.
Selv om banen var velkendt, var der et anderledes element i form af racerløb i mørket lørdag aften. Derfor var banen udstyret med en masse projektører, og så var der monteret lys på bilerne.
 

Henover sommeren har MICCAR RACING haft nogle testdage på netop Padborg Park, i målet på at finde mere fart, og mere konstante omgangstider.

Night Race eventen var ekstrem travl for DST kørerne, da de skulle på banen hele 7 gange i løbet af 10 timer.


(Foto: JJ Media)

Træningen lørdag middag blev brugt på at køre nye bremser til, så her var tiden ikke det primære.

Små to timer senere skulle kvalifikationen køres. Carsten lagde ud med en serie af gode tider ved starten af kvalifikationen, inden han var i pitten for at få justeret dæktrykket. Herefter blev der presset på igen, hvor det lykkedes ham at køre to tider indenfor 0,02 sekund af hinanden!

Dog rakte det kun til en startposition som 23’er, så der var noget at køre for i det første af lørdagens løb, som var det eneste der skulle køres i fuldt dagslys.

Det blev til 16 intense omgange, hvor der var kamp fra start til slut. Positionerne bølgede frem og tilbage, hvor enhver chance for avancement blev forfulgt af både Carsten og konkurrenterne.


(Foto: JJ Media)

Den hvide og grønne Mercedes V6 DST racer med nummer 71 på siden, fik kørt sig hjem på en acceptabel 20. plads.

Herefter stod den på klargøring til heat 2, som samtidig var aftenens første løb i fuldstændig mørke. De to LED forlygter blev tændt, og Carsten blev sendt på banen, hvor der skulle startes fra selv samme 20. position.

Endnu en gang var der pres fra start til slut, men her skulle der ikke kigges så meget i de små sidespejle, men mere ud af den smalle forrude, hvor han gennem en stor del af løbet kunne se en konkurrents kofanger lige foran snuden på Mercedes raceren.

Da Carsten krydsede det ternede flag var det på en 18. plads. Kort før mål var Carsten oppe som 16’er, men en ”rookie mistake” betød, at der røg to placeringer.


(Foto: JJ Media)

Da man lægger kvalifikation, heat 1 og heat 2 sammen, og derved får startpositionen til heat 3, måtte Carsten tilbage på 22. startposition til dagens sidste heat.

Med en forrygende start var han hurtigt oppe på 18. pladsen. Men med seks sultne kørere lige bag sig, var der masser af genskin i sidespejlene, og ikke altid lige nemt at bedømme, om de havde lagt an til overhaling, eller fortsat var bagved. Derfor blev der kørt med lidt ekstra sikkerhedsmargin, for ikke at risikere en unødvendig skade på bilen.

Efter 15 omgange i mørket, krydsede Carsten Lorenzen målstregen i 21. position, hvilket var en lidt skuffende afslutning på lørdagens mange kilometer rundt på Padborg Park.


(Foto: JJ Media)

Nu skal holdet hjem til Marstrup og gøre klar til den næste udfordring, som er den velkendte Formel 1 bane Hockenheim ca. 100 kilometer syd for Frankfurt.

Det bliver en helt ny udfordring for holdet, og det kun andet udlandsløb nogensinde for Carsten Lorenzen. Samtidig bliver der mulighed for at Mitjet raceren virkelig kan strække ud på langsiderne, og de hurtige svingkombinationer. Så det glæder han og teamet sig rigtig meget til.

Oprindelig var der ikke budgetteret med dette løb, men efter flere opfordringer samt en økonomisk indsprøjtning fra Top-Glas A/S, blev det for kort tid siden besluttet at deltage på Hockenheim – også fordi, at Carsten vil kunne bruge erfaringerne fra netop denne bane, til rigtig meget fremadrettet.

Teamet vil afslutningsvis gerne sende en tak til Top-Glas A/S, samt til alle jer der kiggede forbi på Padborg Park i forbindelse med Night Race.

MICCAR RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Carsten Lorenzen
  • Padborg Park
  • 01/09/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •