Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Meget bedre Night Race 2018 end 2017 for Valentin

Yokohama
1600 Challenge 

05/09/18 
Yokohama

Det blev et meget bedre Night Race 2018 for Mathias Valentin, end det var sidste år, da den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt.
Ved løbet sidste år på Padborg Park, endte holdet med en totalskadet bil og måtte skifte over til den nye Suzuki Swift Sport, som de aktuelt stadig bruger.
 

Efter 12 måneder i den nuværende bil, må holdet konstatere at det nok var held i uheld, da bilen har opført sig eksemplarisk lige fra første meter i efteråret 2017.


(Foto: JJ Media)

Den unge kører fra Gørlev har været i føring af DIF Danmarksmesterskabet lige siden sæsonens allerførste heat, og målet denne weekend var som minimum at bibeholde forspringet til de nærmeste forfølgere.

Tidsplanen var lidt atypisk, da alt skulle køres på blot en dag. Dermed var træning og kvalifikation også slået sammen, så de blev kørt lige efter hinanden. Derfor var det også vigtigt at ramme opsætningen lige fra starten af.

Træningen sluttede med den næstbedste tid, kun 0,016 sekund fra den hurtigste tid – men herefter gik kørerne direkte over i kvalifikationen.

Mathias forbedrede tiden med to tiendedele, men der var mange andre kørere i feltet som satsede på helt nye dæk, og derved fik lidt mere ud af deres biler.


(Foto: JJ Media)

Man skal heller ikke glemme at Mathias havde 80 kg succesballast med i bilen, mens alle kørerne foran havde mindre eller slet ingen vægt med.

P5 var dog stadig et fint udgangspunkt for det første heat.

Her kom Mathias fint af sted, og holdt positionen rundt gennem de første sving, inden han startede avancementet op gennem feltet.

Allerede inden afslutningen af første omgang, var han kommet helt op på 3. pladsen, og lagde pres på de to forreste biler.

På løbets 6. omgang lykkedes det endda at udbremse manden på andenpladsen og kunne herefter konsolidere sig på P2, helt indtil målflaget, uden at være presset bagfra.

Dermed var yderligere 22 gode mesterskabspoint på kontoen. Modstanderne i mesterskabets resultater gjorde faktisk at Mathias stod med den første Matchbold i mesterskabet. Det krævede dog at Mathias skulle slutte foran, og det var ikke nødvendigvis ligetil, når de andre startede heat 2 foran den sølvgrå Suzuki Swift Sport med nummer 5 i sideruden.


(Foto: JJ Media)

P2 i heat 1 betyder startplads 7 til heat 2, og det er deromkring at det bliver farligt med trafik, og risiko for sammenstød forøges.

Den unge kører fik en god start ned mod Sving 1, og kom fint ind i svinget. Her var der så noget skubben, hvilket gjorde at han røg helt ud på græsset med alle fire hjul, og måtte finde den korteste rute tilbage på den sorte asfalt.

Heldigvis kostede det ikke mere end en enkelt plads, selv om det kunne være gået meget værre.

Herefter var det bare at fokusere igen, og stille sigtekornet ind mod podiepladserne igen.

Stille og roligt fik han arbejdet sig op gennem feltet, og der var heldigvis flere og flere konkurrenter, som måtte nyde synet af den sølvgrå bagkofanger.


(Foto: JJ Media)

Faktisk lykkedes det ham at komme helt frem til andenpladsen endnu en gang.

Det var dog den nærmeste mesterskabskonkurrent der vandt løbet, og derved er afgørelsen udskudt til næste gang.

Mathias Valentin har dog en føring på 47 point, og med 50 point at køre om, må man sige at han har rigtig gode kort på hånden.

Men intet er afgjort før målstregen er passeret for sidste gang, så holdet tør ikke løfte armene endnu.

Nu er der en hel måneds ventetid inden DM finalen i Yokohama 1600 Challenge køres på FDM Jyllandsringen.

Der er længe længe til…

Blom Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Padborg Park
  • 01/09/18 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: