Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Stor pokalhøst til Team Eilertsen Racing

Yokohama
1600 Challenge 

04/09/18 
Yokohama

Henrik Eilertsen skrabede pokaler til sig med begge arme, da årets 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på Padborg Park.
Klassen var blevet inviteret til Night Race eventen, hvor al kørsel skulle afvikles over en dag.
 

Derfor havde holdet også udbygget på mekanikerstaben i dagens anledning. Frederik Hansen var fortsat chefmekaniker, men Henriks nyudlærte svend, Oliver Sørensen, var også med på Padborg, som han for øvrigt også har været de seneste gange til racerløbene. Dertil kom Simon Hansen, der også gav en hånd med ved lørdagens løb.

Inden weekenden indtog han 3. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, og var samtidig i føring af både Rookie- og Oldboysmesterskabet. Der var gode muligheder for at lukke Oldboysmesterskabet allerede denne weekend, mens der skulle lidt mere held til, hvis også Rookie titlen skulle sikres.


(Foto: JJ Media)

Selv om bilen var velforberedt hjemmefra, kom der pludselig en mislyd få minutter inde i kvalifikationen. Inden Henrik nåede at se sig om, var bilen hoppet ud af gear, så han måtte køre og holde gearstangen ned af langsiden, for at den ikke igen skulle hoppe ud af gear.

Så med en tid på allerførste flyvende omgang, blev det til 6. startposition. Hvem siger at man behøver at køre en kvalifikation på 20 minutter, når en enkelt omgang er nok?

Og her kom mekanikerteamet så ind i billedet. De fik den defekte gearkasse pillet ud af bilen, og monteret en ny på rekordtid, så den hvide Peugeot 207 med nummer 20 på sideruden igen var køreklar til heat 1, som skulle køres 16.15 lørdag eftermiddag.

Det blev til en rigtig fin start, hvor den første plads allerede var vundet inden første sving.

Herefter blev der presset maksimalt på gennem løbets 14 omgange, hvor der sjældent var meget mere end en billængde mellem Henrik og de forankørende konkurrenter. Halvvejs i heatet kom han op på 4. pladsen, og lå længe her.


(Foto: JJ Media)

På løbets allersidste omgang bød chancen sig, og Henrik fik bremset sig indenom, ved indgangen til det hurtige Big Mag Sving, og kunne herefter køre jublende over målstregen.

Sjældent har man set Henrik så glad efter et heat – for findes der noget federe end når man overhaler på allersidste omgang, og så når det endda var den nærmeste udfordrer til 3. pladsen i det generelle mesterskab, var det kun endnu bedre.

Løbsresultatet betød samtidig, at det ikke længere var matematisk muligt at hente ham i Oldboysmesterskabet, hvilket var en ekstra bonus.

Med 3. pladsen i det første heat, skulle der startes fra 6. pladsen i heat 2 – en plads som køreren fra Espergærde allerede kendte godt.


(Foto: JJ Media)

Da de 5 røde lamper gik ud, strøg han af sted mod det første sving, og indtog igen 5. pladsen få meter senere.

Der var dog tæt kamp om pladserne, så han faldt tilbage på 6. pladsen igen på første omgang. Her blev der helt klart tænkt taktisk i forhold til de to resterende mesterskaber, hvor det gjaldt om at få bilen med i mål, og ikke ende op i sandfanget.

Med en kalkuleret kørsel, blev det til en fin 5. plads, og en masse gode point til DIF Danmarksmesterskabet.

Derudover blev det til endnu en sejr blandt Oldboyskørerne, mens weekendens anden sejr blandt Rookiekørerne også var i hus. Og netop det var utrolig vigtigt. Det betød nemlig at Rookiemesterskabet også kom matematisk i hus.

Alt dette, plus han udbyggede forspringet til 4. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, gjorde at turen til Sønderjylland ikke kunne blive meget bedre.


(Foto: JJ Media)

4 førstepladser ud af 6 mulige – og en af de ”forspildte” chancer var så en generel P3.

I alt 5 pokaler til Team Eilertsen Racing på en og samme dag.

Nu har holdet en måned, inden at de skal i aktion i Yokohama 1600 Challenge igen. Finalen køres den 6.-7. oktober, hvor bronzemedaljen i DIF Danmarksmesterskabet forhåbentlig kan krone en fantastisk debutsæson i asfaltbanesporten.

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Padborg Park
  • 01/09/18 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: