Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Det sønderjyske talent Kevin Suenson får en flot debut i DST

Supertourisme 
04/09/18 

Kevin Suenson har kørt motorsport i nogle år, det er blevet til flere gode resultater. Dansk Formel Ford mester 2014 og 2015, samt nordisk og europæisk Cup mester i 2015. Danmarksmester i Aquila Synergy Cup 2017 og her i 2018 følger han den førende i Aquila Synergy Cup, Bastian Buus til dørs med mange tætte dueller på racerbanerne.
 

Et afbud fra DST køreren Kenneth Jensen gjorde at der var en bil ledig i lørdagens 3 DST heat på Padborg Park den 1. september. Tom Gaarde Pedersen der ejer og styrer Padborg Park spurgte Kevin Suenson som var til træningsdag med Aquila Synergy Cup på Padborg Park om ikke han skulle prøve sådan en bil. Kevin havde absolut lyst til det, så der var en opgave i at finde en bunke penge i løbet af 1½ uge. Det lykkedes, og Kevin var klar til træningsdagen onsdag den 29. august. Til træningen var Kevin blandt de tre hurtigste, men det skal dog bemærkes at det var ikke alle topkørerne der var mødt frem denne dag.


Kevin i fuld fart på Padborg Park i DST

Så blev det endelig lørdag for Kevin Suenson og alle andre. Kvalifikation, Kevin fik en 12. plads ud af 24 deltagende kører, så han var inden for rammerne af sit mål – ingen skader på bilen og i den bedre halvdel. Der var dog lidt problemer med en stabilisator i baghjulsophænget, den blev hurtigt skiftet og heldigvis en reservedel der ikke er så dyr. Vildsvin junior, som Kevin Suenson bliver kaldt, skulle altså ikke ud at slagte sparegrise. Det første hest gik godt for Kevin, han kørte sig til en 9. plads, og da der var en kører som lå foran der fik en tidsstraf så var han på en 8. plads. Hvad så i næste heat? Her ”vender” man de 8. første placeringer sådan at nr. 8 starter først = poleposition! Nr. 7 starter som nr. to osv. Det gav sommerfugle i maven, for lige ved siden af ham skulle Michelle Gatting starte, et sammenstød med hende ville helt sikkert udløse masser af TV tid men nok også en særdeles negativ omtale af den unge mand fra Gram. Kevin fik kørt fornuftigt og landede på en 4. plads. Forrest Michelle Gatting så Martin Andersen og som nr. 3 Nicki Petersen.


”Vildsvin Junior” (Kevin Suenson) får instrukser af ”Vildsvin senior”
(Foto: Dan Suenson)

I heat 3 skulle Kevin Suenson som en beregning af de tidligere placeringer starte som nr. 7.

Desuden havde Kevin den udfordring at bilen ikke kunne koble ud, så ved den stående start holdt han i frigear og starten gik så ved at knalde gearstangen i første gear. Resten af racet kunne der med ”Gefühl am Gas” skiftes gear. Kevin Suenson lander på den 7. plads han var startet fra, imponerende og moden kørsel uden at genere de etablerede kører.


Kevin vinder AM klassen i DST på Padborg Park – den svedige unge mand bliver vasket i champagne

Kevin Suenson blev vinder af AM titlen denne aften på Padborg Park. Et resultat og en debut langt bedre end han havde drømt om. Kevin Suensons debut i DST den hurtigste bilklasse i Danmark. Det her viser også at Aquila Synergy Cup er et godt springbræt til de større klasser i motorsporten.

Jørgen Jacobsen


Læs mere om:
  • Kevin H. Suenson
  • Padborg Park
  • 01/09/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •