Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton tilkæmper sig sejren

Formel 1 
02/09/18 

Tæt kamp på Monza
Lewis Hamilton vandt på Monza, efter han med lidt hjælp fra Bottas, kæmpede sig vej forbi Kimi Raikkonen. Den gamle finne havde ellers ligget i spidsen det meste af tiden, men hans dæk var slidte og efter Hamilton kom forbi, var der ikke mere at gøre, ingen mulighed for at slå tilbage.
 

Nøgle begivenheden i løbet var ikke, da starten gik, hvor Raikkonen kom bedst afsted, mens Vettel måtte lade se sig slået. Nej, nøglebegivenheden var lidt senere på første omgang, da de var på vej ind i den anden chikane på banen. Her ville Hamilton lave en overhaling på Vettel og snupse 2. pladsen. Men Vettel gav sig ikke, og plads til to biler var der ikke. Hamilton var lige en snudespids foran Vettel, der nok ville have fået mere ud af at trække sig fra den duel. Men det gjorde han ikke. I stedet snurrede han rundt og røg ned som bagerste mand - og måtte en tur i pit.

Lidt heldigt for ham, kom der en SC på banen, ikke fordi han skulle halte rundt, men fordi Gasly havde knækket et hjulophæng i starten og nu skulle kadaveret af en Toro Rosso fjernes fra banen. Det gjorde skaden relativt mindre for Vettel, men derfor var det alligevel et kollaps. Det er ikke første gang at Vettel i en presset situation vælger at gøre noget mindre klogt - eksempelvis Singapore sidste år. Som kører ham man mikrosekunder at træffe en beslutning i, men omvendt har man også en erfaring i at gøre det. I dag traf Vettel klart den forkerte beslutning.

Selve manøvren fra Hamilton var der ikke noget odiøst i, og sammenstødet var det, der så nogle gange sker. Heldigvis valgte stewards på banen, at der ikke skulle være nogle yderligere konsekvenser ved sammenstødet.

Med Vettel væk, var det nu op til Raikkonen at forsvare Ferrari på hjemmebane. En storslået mulighed for endelig at få en sejr, uden at skulle afgive pladsen til Vettel. Han prøvede også, men blev fanget i en Mercedes sandwich. Efter at både Raikkonen og Hamilton havde været i pit, var finnen stadig forrest. Men foran lå nu Valtteri Bottas, og han blev derude længe. En rimelig klar opgave - han skulle med sine gamle dæk forsinke Raikkonen, så Hamilton kunne komme tæt på. Først da det var gjort, kom Bottas i pit.

Hamilton måtte selv finde en vej forbi Raikkonen, men finnens dæk var nogle omgange ældre - og lidt slidte efter at have været i duel med Bottas. Raikkonen holdt stand nogle omgange, men så trak Hamilton forbi ham på vej ind i den første chikane. Fra da af, var løbet afgjort. Raikkonen havde ikke nogen dæk at slå tilbage med, og endte en håndfuld sekunder efter Hamilton.

Kampen om trediepladsen stod mellem Bottas og Verstappen. Og ret beset delte de den. Verstappen kom over stregen som nummer 3, mens Bottas fik lov at indtage podiet. Årsagen var en ganske fortjent straf til Verstappen. Da Bottas på et tidspunkt prøvede at overhale hollænderen trak Verstappen langt ud mod venstre, bilerne ramte hinanden og Bottas snurrede rundt.

Mens der var plads nok til både Vettel og Hamilton, hvis de havde villet det, var der i det her tilfælde ikke nogen plads til Bottas. Fem sekunder fik Verstappen og det var nok til at sende ham helt ned på 5. pladsen. For ud over Bottas kom også Vettel forbi i resultatet. Dermed fik Vettel minimeret sit tab til Hamilton til 13 point i dag.

Ligeså dramatisk løbet var for top fem, ligeså udramatisk virkede det til at være for resten af feltet, sådan i det store hele. Godt nok ramle Magnussen sammen med en Force India og smadrede et par dele på sin bil - og måtte bruge resten af dagen på at være langt bagefter. Men Grosjean i den anden Haas hentede en 6. plads. Stabiliteten han manglede hele første del af sæsonen, er nu kommet tilbage til franskmanden. Ocon og Perez tog 7. og 8. pladsen, mens Sainz blev nummer 9. Det sidste point gik til Lance Stroll, der generelt havde en god weekend. Det er som om udsigten til at skulle sidde i fars Force India bil, har gjort, at han oppet sin indsats. At sige at han faktisk fortjener en plads i F1 er nu stadig lidt langt væk.

I VM stillingen har Hamilton nu 30 points forspring til Vettel. Tyskeren har med andre ord, ikke råd til at lave flere fejltagelser, hvis han skal have hentet den difference. Næste løb er den 16. september.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monza
  • 02/09/18 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •