Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Ny U21-mester fortsætter udviklingen i DTC

DTC 
01/09/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipU21-mesterskabet i DTC 2018 går til svenske Filip Sandström. Det står klart efter en i øvrigt fin weekend ved Danmarks største løb, Grand Prix Danmark, hvor Team BESA Motorsport igen viste god konkurrencedygtighed og udvikling.
 

2018 er Filip Sandströms første sæson i DTC - og med weekendens løb på Grand Prix Danmark er der også for første gang en mulighed for, at det svenske team kan sammenligne sæsonens første løbsweekend med den næstsidste. Feltet var nemlig tilbage på Jyllandsringen i weekenden, og med stadigt mere fart og erfaring med den vilde V8-racer, er den 16-årige svensker for alvor ved at have fundet sig til rette i Danmarks førende motorsportsklasse.


(Foto: Nicklas Majgaard)

Det gav så gode resultater, at Sandström kunne sikre sig U21-titlen en weekend før tid, og var det ikke for tekniske vanskeligheder i finalen, så kunne det være blevet til endnu mere for den unge svensker.

- Gennem sæsonen har jeg fået betydeligt mere erfaring og viden om den her bil, og det har hjulpet mig meget. Vi har fået mange fif og hjælp af andre, blandt andet FDM’s Talentteam og René Jørgensen, og det har hjulpet meget. I det hele taget tager vores team hele tiden nye skridt fremad, og det er meget positivt at se, forklarer han.

Et godt Grand Prix
Weekenden begyndte med en klar forbedring i forhold til sæsonens første løb for Filip. Det gav 13. Bedste tid, og Filip var sågar kun en tiendedel fra en så rutineret kører som den tidligere mester Jan Magnussen. I første heat af tre blev det til en 12. plads efter mange hårde kampe.


(Foto: Nicklas Majgaard)

Hårde kampe var der også i heat 2, hvor en mindre påkørsel kostede tid i pitlane. I forbindelse med at en safetycar gav feltet frit, blev Filip indblandet i et mindre sammenstød. Fronten fik et tryk, men teamet arbejdede hurtigt, og Filip kørte bilen i mål - men desværre gav det ingen point, da han ikke kørte mindst 75% af heatet.

- Løbene var meget intensive. Der var mange gode kampe med modstanderne, og det var fantastisk at kunne vise sine evner for så stort et publikum. Men jo, jeg tror bestemt vi har mere at give af, forklarer han.

Finaleheatet så lovende ud - med en tiendeplads var Filip godt på vej mod titlen som weekendens rookie og U21-kører, men desværre satte gearkassen sig fast i fjerde gear med fire omgange igen:

- Jeg var godt på vej, men gearkassen satte sig fast i fjerde gear, og jeg endte som nummer 12. Det var lidt surt, men jeg fik bilen i mål, og jeg fik U21-sejren - og det var skønt!

Sæsonens sidste opgave for BESA Motorsport er DM Finalen den 6-7. oktober på Jyllandsringen.

BESA Motorsport


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/18 - Jyllandsringen - DTC
  •