Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Ungt talent fra Aquila Synergy Cup kommer til start i DST på Padborg Park

Supertourisme 
31/08/18 

Det drejer sig om den 19 årige Kevin Suenson fra Gram som får sin debut i Danish Supertourisme (dagligt kaldet DST) på Padborg Park den 1. september i år.
 

Ungt talent fra Aquila Synergy Cup kommer til start i DST på Padborg Park. Det drejer sig om den 19 årige Kevin Suenson fra Gram som får sin debut i Danish Supertourisme (dagligt kaldet DST) på Padborg Park den 1. september i år. Han har tidligere vist hvad han duer til. Dansk mester i Formel Ford i 2014 og 2015, samt vinder af både den nordiske Formel Ford Cup og Europacup løbet for Formel Ford i år 2015. Mester i den danske Aquila Synergy Cup i 2017.
Her i 2018 ligger han nummer to i Aquila Synergy Cup hvor han har haft flere tætte dueller med nr. 1 i klassen Bastian Buus.


Tv. Kevin Suenson og th Bastian Buus som fører Aquila Synergy Cup.

Kevin var i slutningen af marts i år til en testkørsel på Spa Francorchamps i Belgien. Her gjorde Kevin også en god figur, efter lidt forskellige stints hvor han hen ad vejen justerede lidt på bilen og linjerne gennem svingene, så endte han op med den hurtigste tid i Porsche 991 GT3 klassen, 1,2 sekunder hurtigere end nr. 2.
Teamet han testede for var imponeret af hans kørsel, men der skal lige findes ca. ¼ mio. danske penge før Kevin kan få et fast sæde i det team. Han er startet med at samle ind.

Nu i den kommende weekend står det så på kørsel i DST. Kevin er hjulpet på vej til det af sponsorer og Tom Gaarde Pedersen som er chefen for Padborg Park, og en af drivkræfterne bag DST. Serien er den hurtigste bilklasse i Danmark og den næststørste klasse med 24 kører tilmeldt serien.
Bilerne er en let konstruktion med en 2 liters turbomotor på 300 HK og med 6 fremadgående gear. DST bilen ligner lidt de biler vi ser på gaden, men der er noget ganske anden teknik nedenunder.

Den unge Kevin Suenson skal nu ud at køre mod kendte navne i dansk motorsports hurtigste bilklasse. Førende er Kevin Verner tæt forfulgt af Ole Petersen og med Michelle Gatting lige efter de to. Den tidligere F1 kører Nikolas Kiesa deltager i nogle af seriens løb, så det er et fornemt selskab som Kevin Suenson skal til at køre med.
Kevin sætter sig som det vigtigste mål at bilen ikke bliver beskadiget med ham bag rattet og kan han slutte i den bedre halvdel, så betragter han det som delvis sejr – og han glæder sig rigtigt meget.


Kevin er klar til DST og glæder sig helt vildt.

Aquila Racing Cars som driver klassen Aquila Synergy Cup arbejder sammen med Tom Gaarde Pedersen på at udvikle og støtte unge talenter i dansk motorsport. Vinderen af DSK gokart klassen 2017 fik et gratis sæde i Aquila Synergy Cup i 2018, og med en værdi af 175.000,00 DKK er det den største præmie i dansk motorsport.

Vinderen af Aquila Synergy Cup får en testdag med kørsel i en DST racerbil og en testdag i en formel 4 bil. Så i det sønderjyske bliver der gjort noget for at udvikle og styrke de unge talenter i dansk motorsport.

Udover nogle forhåbentligt gode heat for Kevin Suenson til DST Night Race den 1. september så kan man opleve ham igen den 9. september hvor han tager del i ”Ræs med hjertet”.
Det er en forening der bakker op om syge og udsatte børn og unge. Den 9. september samles der ind til julemærkehjemmet Fjordmark. Kevin vil køre oplevelsesture med folk i en DST racerbil. Der er mange eksotiske biler til dette arrangement og folk kan efter behørig instruktion selv køre på Padborg Park den dag i en Aquila Synergy Cup racerbil.

Det bliver spændende at se Kevin Suensons debut i DST klassen og se om han kommer i gang med internationalt racerløb.

Jørgen Jacobsen


Læs mere om:
  • Kevin H. Suenson
  • Padborg Park
  • 01/09/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •