Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Sejr til Pilgaard ved Grand Prix Danmark

Formel 4 DK 
31/08/18 

Formula 4 DKCasper Pilgaard stod igen øverst på sejrsskamlen da årets 5. løbweekend i Renault Formel 4 Danmark blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Løbsweekenden var en del af Grand Prix Danmark, der er noget af det mest traditionsrige i dansk motorsport, og derfor var der ekstra motivation at spore i teamet forud for weekenden.
 

Holdet kom nemlig med en sejr i bagagen fra Norge, og forårets løb på FDM Jyllandsringen havde også givet en sejr.

Teamet fra Ryomgård på Djursland leverede da også en pragtpræstation allerede i træningen, hvor Casper var den hurtigste mand af alle. Og ikke kun hurtigst – hurtigst med næsten et sekund ned til nummer to!

Derfor kunne de næsten ikke vente til lørdagens kvalifikation kl. 10.45.


(Foto: JJ Media)

Havde Casper været hurtig om fredagen, var han lynende hurtig i kvalifikationen. Den nærmeste konkurrent blev distanceret med 1,2 sekunder, hvilket er lysår i den ellers tætte Formel 4 klasse. Tiden blev sat allerede på 5. omgang, mens konkurrenterne forsøgte at hente ham ved både at køre 10 og 15 omgange – men uden held.

Derfor var selvtillidstanken fyldt helt til bristepunktet forud for eftermiddagens første løb.

Det gav dog kriller i maven da der trak sorte skyer ind over banen, og gav en ordentlig regnbyge kort tid inden løbet.

Holdet valgte derfor at sætte regndæk på den røde og hvide Mygale F4 racer med nummer 5 på bagvingen.

Mens bilerne ventede på at komme på banen var regnen dog stoppet igen, og solen var igen fremme. Tvivlen omkring dækvalget begyndte så småt at melde sig, men både kører og teamchef Jørgen var enige om at regndæk fortsat var det rigtige.

Det var dog også i de første halvanden omgange af løbet, hvor Casper fik et pænt forspring til forfølgerne – men så var det også slut. Størstedelen af feltet havde nemlig valgt at montere tørvejrsdæk på bilen, og med en hurtigt optørret bane, viste det sig at være det rigtige.


(Foto: JJ Media)

Casper skøjtede rundt på de overophedede mønsterdæk, inden en yderst skuffet kører krydsede målstregen på 9. pladsen

Det var bestemt ikke hvad holdet havde håbet på, efter at have været så suverænt i både træning og kvalifikation.

Men det gav blot endnu mere motivation til weekendens andet heat, som skulle køres søndag eftermiddag.

Fra 9. startposition lavede Casper en helt formidabel start, og var oppe på P6 efter første omgang. Stille og roligt blev konkurrenterne overhalet en efter en, inden han to omgange før slut overhalede den førende, og kunne køre en flot sejr i hus.


(Foto: JJ Media)

Det gav 3. startposition til finaleløbet klokken 17.15. Den 3. plads blev hurtigt vekslet til andenpladsen i heatet, hvor den førende blev sat under maksimalt pres. Flere gange var Casper helt oppe på siden af ham, men måtte trække frontvingen til sig igen, da han tænkte mere på pointene end at lave en risikabel overhaling.

Endnu en gang blev det til en flot podieplads og en masse gode point til mesterskabet.

Casper Pilgaard er nu rykket op på 4. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, med kun 14 point op til P2. Der er stadig tre løbsweekender tilbage, og med 75 mulige point i hver weekend, kan der stadig nå at ske rigtig meget.

Pilgaard Motorsport er allerede tilbage på banen igen den kommende weekend, hvor Renault Formel 4 Danmark klassen deltager ved Padborg Park Night Race.

Her skal de på banen 4 gange, hvor det sidste heat skal køres efter solnedgang.

Når alt skal afvikles på en dag, kommer der maksimalt pres på både mekanikere og ikke mindst kørerne, som skal være 200% klar gennem hele dagen.

Og det håber Casper Pilgaard på at være, med den positive stime, som han aktuelt er inde i.


(Foto: JJ Media)

Har du ikke selv mulighed for at komme til Padborg Park, så kig forbi www.TVSyd.dk hvor heat 2 og 3 ligger indenfor tv tiden, og forhåbentlig også bliver vist.

Men vi kan kun opfordre folk til at køre til det sønderjyske og støtte op om teamet, og opleve den unikke stemning ved Night Race, hvor også formel bilerne får lys på.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Lørdag
Kvalifikation 12.45
Løb 1 15.15
Løb 2 17.30
Løb 3 20.15

Pilgaard Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Casper Pilgaard
  • Jyllandsringen
  • 26/08/18 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  •