Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Sølvtøj til MF-RACING

Citroen DS3 Cup 
31/08/18 

Der var sølvtøj med hjem i bagagen for Mads Hedegaard Frederiksen, da sæsonens næstsidste afdeling af Citroen DS3 Cup blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Det var 5. år i træk at MF-RACING deltog ved Grand Prix Danmark, og målet var netop at få pokaler med hjem igen i år.
 

Da løbsweekenden havde rigtig mange deltagende klasser, skulle der allerede køres træning fredag eftermiddag. Det blev til 5. hurtigste tid af alle, med mindre end et halvt sekund op til andenpladsen. Det var holdet forholdsvis sikre på at kunne finde inden lørdagens kvalifikation.


(Foto: MF Racing)

Det var en tidtagning for de morgenfriske racerkørere, da den blev afviklet allerede klokken 9.30. Mads havde vist udskiftet mælken på cornflakesene med en lille slat racerbenzin, for der var i hvert fald masser af fart i ham lige fra første omgang.

En hel serie af hurtige omgange blev kronet med den næsthurtigste tid af alle. Et rigtig fornuftigt udgangspunkt inden eftermiddagens løb.

Set udefra blev racerløbet en ensidig affære, hvor unge Frederiksen indtog andenpladsen fra start til mål. Men ingenting er let i motorsport, og det krævede 12 omgange med fuld koncentration for at kunne udføre denne præstation.


(Foto: MF Racing)

Der var et kæmpe smil på ansigtet, da han steg ud af bilen og kunne træde op på podiet.

En andenplads i det første løb, betød samtidig femte startposition til løb 2 – og i midterfeltet er ingenting let.

Mads fik en rigtig fin start, og lå rigtig godt til på vej mod Sving 3. Her var han og en konkurrent interesseret i det samme stykke asfalt, så det kom til kontakt mellem de to biler, der gav en skade på den mørkeblå DS3 Cup racer med nummer 44 i ruden. For at gøre ondt værre, fik Mads en strafbane for påkørslen – men han var i forvejen på sidstepladsen.


(Foto: MF Racing)

Men her kom den ukuelige fightervilje til syne, og den 20-årige racerkører kørte sig flot op gennem feltet, og sluttede på en OK 10. plads.

Dermed var der point på kontoen i begge løb, selv om holdet selvfølgelig havde håbet på mere.

Med en løbsweekend til i 2018, indtager Mads Hedegaard Frederiksen 6. pladsen, med muligheder for at rykke i top-3, såfremt at finaleweekenden kommer til at forløbe perfekt.


(Foto: JJ Media)

Nu er der igen en minipause, inden finaleweekenden i Citroen DS3 Cup køres den 6. og 7. oktober på FDM Jyllandsringen – og her jagtes der selvfølgelig endnu mere sølvtøj.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/18 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •