Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Pirelli World Challenge

Michael Christensen klar til finale i amerikansk sportsvognsmesterskab

World Challenge 
31/08/18 

Le Mans vinder Michael Christensen kører i weekenden sidste afdeling af Pirelli World Challenge på Watkins Glen nord for New York. Pirelli World Challenge består af tre mesterskaber. Der køres om GT Sprint-mesterskabet, hvor Michael er alene i bilen i løb af 50 minutter, samt et GT SprintX-mesterskab, hvor Michael deler bil med Spencer Pumpelly. De to mesterskaber tæller sammenlagt til Pirelli World Challenge GT-mesterskabet.
 

Forud for weekendens løb ligger Michael nummer tre i både GT Sprint og i GT mesterskabet, mens han allerede har sikret sig en flot andenplads i GT SprintX mesterskabet, hvor sidste afdeling blev afviklet i Utah for tre uger siden.


(Foto: Pirelli World Challenge)

Michael Christensen, der har vundet to løb i serien i år, stiller til start i en Porsche 911 GT3 R for Alegra Motorsports. Han har fortsat en chance for at vinde det stærke mesterskab, men er oppe mod et stærkt felt af kørere og sportsvogne og senest har Acura (Honda) også meldt deres deltagelse med deres NSX model. I GT Sprint er det Hargrove i Porsche 911 GT3 R, der fører mesterskabet med 144 point. På andenpladsen følger Vilander i Ferrari 488 GT3 med 136 point og kun 6 point efter følger Michael. I GT mesterskabet er det Vilander/Ferrari der fører med 360 point efterfulgt af Hargrove/Porsche med 331 point og Michael med 328 point.

”Muligheden for at vinde mesterskabet er der stadig” fortæller Michael Christensen, ”men det bliver rigtig svært. Andenpladsen i begge mesterskaber er så absolut indenfor rækkevidde, så det er det mest realistiske. Alegra Motorsports er nye i serien i år og de første fire løb kunne vi ikke rigtig finde farten. Det var et andet løbsformat end de var vant til, med ny dækfabrikant og så er det bare en stærk serie. Men efter de fire første afdelinger fandt vi noget fart og har taget to sejre, så jeg er rigtig godt tilfreds med vores resultater i sidste sæsonhalvdel. Vi har stadig en rigtig god mulighed for at vinde konstruktørernes mesterskab til Porsche, men Ferrari har virkelig været en stærk bil med gode kørere i år, så de bliver svære at slå. Men vi giver alt hvad vi har og så må vi se, hvor langt det bringer os frem”.

Der køres to løb af 50 minutter i weekenden. Begge løb live streames på www.world-challenge.com. Første løb afvikles lørdag kl. 19.50 dansk tid og andet løb kl. 19.15 søndag.

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Watkins Glen
  •