Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Stort felt, med race gennem alle rækkerne

Special Saloon 
31/08/18 

Weekenden tegnede godt for Special Saloon Car, Christian Siepmann skulle ud at slå Porscherne, Johannes Graversen skulle ud at forsvare mesterskabsføringen og Morten Straarup skulle ud og have tæmmet den danskbyggede Aquila… Men!
 

Weekenden første skuffelse blev meldt ud da mesterskabsførende Johannes Graversen måtte melde afbud med en rygskade, derfor så vi ikke Fiaten i denne omgang. Han ønskes en god bedring.

Til GP Danmark ses der altid en del gæstekørere, og i år var ingen undtagelse, DST serien var mødt op med hele 4 af slagsen. Lørdagens tidstagning skulle da også ses domineret af Supertourisme bilerne, dog med Morten Straarup som skulle skille deres dominans, ved at køre sig ind som 2’er, Martin Andersen tog pole.

Til Første heat fik Straarup og Aquilaen også det der skulle ligne en god start, men han blev hængt til tørre på ydersiden, og måtte lade hele feltet passere, dette viste sig dog at være et teknisk problem på bilen, som kostede en DNF mere til samlingen for den grønne bil med nummer 2.

Johnny Pedersen og Michael Bergmann havde begge fart i starten af heatet som var en smule vådt, de ville senere falde lidt tilbage på den tørrende bane. Christian Siepmann skulle køre sig op efter en mindre optimal tidstagning, men da han kom til Supertourisme bilen med René Rasmussen ombord endte det i en påkørsel på langsiden som desværre skulle blive starten på en dårlig weekend.

Resultatet blev Martin Andersen på en etter i Extreme, Brian Mikkelsen vinder GT-B og Jonas Holmgaard ligeledes i S-T

Søndagens første heat og hermed weekendens andet, skulle også have dramatik for Special Saloon kørerne. Starten gik helt udramatisk, med de fire DST biler i front, det skulle dog lykkes Nicki Kristensen at komme forbi Martin Andersen kortvarigt.

Heatet blev også kortvarigt for den uheldige Christian Siepmann som røg i barrieren, efter en styrestang knækkede som følge af skaderne fra lørdagens heat, Christian Siepmann er derfor en smule presset i mesterskabet for Extreme kørerne. Dette ville bringe Safety Car på banen, og dermed også sætte det ellers afkortede heat på standby. Da løbet blev givet frit igen skulle Morten Straarup, som havde startet langt tilbage, videre op igennem feltet, næste mand var S-T køreren Claus Christensen, dette endte dog i et mislykket forsøg som sendte begge biler på en snurretur, værst for Straarup som nu holdte i gruset.

Weekenden sluttede dermed tidligt for Straarup.
Det skulle dog give spændning da Supertourisme kørte og overhalte hinanden på kryds og tværs i gul flagzone, dermed fik Noah Watt og René Rasmussen begge en straf, dette sendte de to Extreme Porscher op i tabellen som 3’er og 4’er. Martin Andersen vinder.

I GT-B skulle Ginettaerne vinde kampen mod Sandvej Juulsen og Co. her vandt Klostermann foran Brian Mikkelsen og førnævnte Porschekører.

Jonas Holmgaard vinder S-T, foran Jens Henrik Hansen i hans torpedo af en Citroen C2 og divisionsførende Frederik Normann.

3. Heat skulle nærmest blive en genfortælling i toppen, Martin Andersen gjorde det til 3 ud af 3, foran de andre DST biler. Michael Bergmann blev bedste Porsche og viste igen god fart i bilen.

i GT-B så vi samme resultat i top 3, med Ginettaen fra Perfection Racing som øverst. Dog skulle vi se Nils Davidsen og Jesper Blom, begge i Porsche, kæmpe bragt gennem hele heatet og faktisk slutte blot 400-dele fra hinanden, med placering i samme rækkefølge - 4 og 5.

I S-T så vi igen TCR bilen fra Holmgaard lejren som nummer 1, Citroen C2 på plads 2 og Frederik Normann som 3’er.

Det spidser til i SSC

Næste løb er på Ring Djursland den 22.-23. September

Mads Andersen SSC


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/18 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her