Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Perfekt debut for RoLa Racing

Danish Endurance
Championship 

30/08/18 

DEC - Danish Endurance ChampionshipBrian Mikkelsen fik den perfekte debut i RoLa Racing’s nye racerbil på FDM Jyllandsringen.
Holdet fra Hedensted havde i sommerferien indkøbt og klargjort en Ginetta G50, som de valgte at teste i Special Saloon Car i forbindelse med det traditionsrige Grand Prix Danmark.
 

Inden weekenden var det blevet til nogle testdage på Padborg Park, men da både asfalten og banelayoutet er helt anderledes, startede holdet ud med en grundopsætning i træningen fredag eftermiddag.

Det var en rigtig fin start på weekenden, hvor Brian satte den hurtigste tid af alle i GT-B klassen. Mekanikerne tjekkede bilen igennem fredag aften, så den var klar til de to gange kørsel lørdag.

Det første programpunkt var tidtagningen lige inden middag, og her ramte holdet desværre ikke en hel fri omgang på banen. 27 racerbiler fyldte en hel del på den 2,3 kilometer lange FDM Jyllandsringen, så det var næsten umuligt at være helt uden trafik.

Men der blev justeret lidt på opsætningen igen, da hver omgang i bilen er læring for RoLa Racing.


(Foto: JJ Media)

Det første løb lørdag eftermiddag klokken 14.15 blev startet på en regnvåd bane, hvor Brians mangeårige erfaring fra racerbaner virkelig kom til udtryk. Selv om der var hurtigere biler i Extreme klassen, blandede den røde, hvide og blå Ginetta med nummer 303 på siden sig i top 7 generelt.

Efterhånden da banen tørrede op, og de andre kørere fik lidt mere tiltro til bilerne, kostede det et par placeringer til de langt hurtigere Porsche biler. Alligevel blev det til en overbevisende sejr i GT-B klassen.

Herefter kunne holdet vente helt til søndag eftermiddag, inden weekendens to sidste løb skulle køres.

På en knastør bane startede Brian på andenpladsen i klassen, og holdt denne plads hele løbet igennem, uden at være under det helt store pres bagfra.


(Foto: JJ Media)

Det samme billede gentog sig i heat 3, hvor han uden den helt store kamp kunne køre endnu en P2 hjem.

Tre pokaler ud af tre mulige må siges at være den perfekte debut. At holdet så samtidig fik testet både tørvejrs- og regnvejrs opsætning på bilen, var en ekstra bonus.

Der er dog ikke megen tid til at hvile sig, da holdet allerede skal i aktion igen den kommende weekend på Padborg Park.

Her kører Danish Endurance Championship årets 3. afdeling i forbindelse med Night Race. Det når dog ikke at blive mørkt mens DEC racerne er på banen lørdag aften, men det bliver der til gengæld i de efterfølgende klasser.

Derudover har holdet endnu et løb søndag eftermiddag.
(Foto: JJ Media)>

Kenneth Løndal skal igen dele bil med Brian Mikkelsen, og som tidligere nævnt har de to allerede testet i bilen på den sønderjyske bane.

De er meget spændte på weekendens forløb, og håber på at fortsætte pokal-stimen gennem weekendens to løb.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Lørdag
Kvalifikation 1 14.55
Løb 1 19.30

Søndag
Kvalifikation 2 11.20
Løb 2 14.25

RoLa Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 02/09/18 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •