Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Udfordrerne weekend for Dankemi Racing

Yokohama
1600 Challenge 

30/08/18 
Yokohama

Det blev en udfordrerne weekend for Lukas Staub, da han og Dankemi Racing deltog ved årets 5. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
Løbet blev kørt på FDM Jyllandsringen i forbindelse med Grand Prix Danmark, hvor der var et væld af forskellige racerklasser, og ikke mindst en masse ekstra konkurrenter at køre med og imod i 1600 klassen.
 

Mekanikerne havde forud for weekenden haft travlt hjemme på værkstedet i Kolding, fordi det seneste løb på Lausitzring i Tyskland endte med en stor skade på bilen, da en konkurrent spandt lige foran Lukas, og han ikke havde nogen mulighed for at undgå denne.

Men nu var den grå og røde Suzuki Swift Sport med nummer 11 i sideruden flot og velplejet igen, så weekendens mål om at fortsætte fremgangen forhåbentlig kunne opfyldes.


(Foto: JJ Media)

Træningen blev kørt allerede fredag eftermiddag, og her klagede køreren over et meget tungt styretøj, hvilket gjorde bilen meget svær at styre ude på banen. Alligevel blev det til 11. bedste tid, hvilket var mere end godkendt, da det var første gang at Lukas sad i bilen siden uheldet i Tyskland.

Lørdag middag stod den på kvalifikation, der ville blive meget afgørende for resten af weekendens forløb.

Lukas kaldte hurtigt ind til pitmandskabet, at bilen havde nogle mærkelige udsættere, hvor den ikke træk rigtigt. Derfor kørte han tilbage og lod dem tjekke bilen igennem, inden at han vendte tilbage på banen få minutter senere.

Efter et par opvarmningsomgange, var han klar til at sætte tiden, men en konkurrent havde uheldigvis spildt olie på banen, som Lukas skøjtede af på, helt uden forvarsel. Dybt begravet i sandkassen, var kvalifikationen slut, inden at den for alvor kom i gang, med en tid som blot rakte til 24. startposition.

Men så skulle der jo bare overhales en masse i de to løb!


(Foto: JJ Media)

Den unge kører fik en forrygende start og vandt hele 9 placeringer på den første omgang! Herefter fortsatte fremgangen gennem løbets resterende 12 omgange, så Lukas endte på en rigtig fin 12. plads.

Herefter var der ca. 18 timers ventetid inden løb 2 skulle køres søndag formiddag.

Lukas fik en ok start fra P12, men måtte allerede i Sving 1 undvige en spindende bil. Langt værre blev det dog i Sving 2, hvor der holdt en anden bil på tværs, som han forsøgte at undvige. Der var der dog også en konkurrent der gjorde, og de to biler endte op med at gå efter det samme stykke asfalt, så det desværre kom til kontakt mellem de to biler.

Det gav en skade på højre forskærm, der kom til at sidde og blafre i vinden. Det mente løbsledelsen var for farligt, så de kaldte Lukas i pit for at få det løst. Og med et sprint løb på under 20 minutter, var det derfor umuligt at opnå noget resultat, selv om han kom tilbage på banen, med en stor mængde gaffatape, til at holde skærmen på plads.

Derfor blev heat 2 gennemført på en yderst skuffende 23. plads.


(Foto: JJ Media)

Det var lidt af en mental mavepuster til hele holdet, efter de havde arbejdet så hårdt med bilen siden sidste løb – og nu skal i gang igen hjemme på værkstedet.

Og der skal fart på værktøjet, da det næste løb allerede køres i den kommende weekend på Padborg Park, i forbindelse med Night Race.

Her skal bilerne på banen hele tre gange i løbet af lørdag eftermiddag/aften, så der bliver god mulighed for at se en masse Yokohama 1600 Challenge ræs.

Der er stadig muligheder for at køre sig i top-10 i DIF Danmarksmesterskabet, men så skal Dankemi Racing og Lukas Staub også have en stille og rolig lørdag, med stor pointhøst i begge heats, for at holde drømmen ved lige. Aktuelt indtager han 12. pladsen, med en lille håndfuld point op til den foranliggende.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Lørdag
Træning/Kvalifikation 13.20
Løb 1 17.05
Løb 2 18.45

Dankemi Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/18 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: