Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Det næsten perfekte Grand Prix Danmark

Yokohama
1600 Challenge 

28/08/18 
Yokohama

Det blev til en næsten perfekt løbsweekend for Mathias Valentin i forbindelse med Yokohama 1600 Challenge ved Grand Prix Danmark.
Løbet var den 5. tællende afdeling til DIF Danmarksmesterskabet. Det havde Mathias en pæn føring i allerede inden weekenden, så udover at forsøge at tage et par sejre, skulle der også køres med hovedet, og få en masse point med hjem.
 

Med en meget presset tidsplan med mange racerklasser på programmet, startede Yokohama 1600 Challenge allerede deres træning fredag eftermiddag – og træningen var ikke bare noget der skulle overstås for Mathias.

Den unge kører fra Gørlev satte den hurtigste tid af alle på trods af de 70 kg succesballast, og hvilket viste sig at skulle blive weekendens hurtigste tid.


(Foto: JJ Media)

Kvalifikationen skulle køres lørdag eftermiddag, så her måtte den sølvgrå Suzuki Swift Sport med startnummer 5 i aktion igen.

Det skulle blive en meget vanskelig tidtagning, hvor 27 konkurrerende biler også forsøgte at få nogle frie omgange. Derfor gjaldt det om at finde et hul uden for meget trafik. Det krydret med et oliespor fra en konkurrent, og en regnbyge efter ca. 12 af de 20 minutters kval, gjorde det utroligt svært at få sat en omgang.

Det lykkedes at få kørt bilen til anden startposition, med den nærmeste mesterskabskonkurrent lige bagved sig.

Der var små 4 timer til weekendens første løb skulle køres, men så var Mathias jo allerede inde i rytmen.

Det blev til en rigtig god start for ham, og han lå helt oppe bag den førende, og fulgte rigtig flot med.


(Foto: JJ Media)

Der var sjældent mere end et sekund mellem de to biler, og de to distancerede resten af feltet med næsten 8 sekunder – selv om de lå i kamp med hinanden.

Men det blev til en flot andenplads, og 22 gode point til mesterskabet.

En andenplads i heat 1 gav 7. startposition til heat 2, da man vendte rundt på top-8 i det første løbsresultat.

Jo flere biler som man har foran sig, des større risiko er der for at noget går galt for dem. Og det var meget tæt på at Mathias kunne være blevet ufrivilligt offer for andre kørers uheld under starten af løb 2.

På vej rundt i Sving 2, spandt en forankørende, så han holdt på tværs af banen, hvorefter 5 andre biler også var involveret. Til alt helt kunne Mathias lige nøjagtig nå at undvige, og komme tilbage på banen igen. Godt nok tabte han et par placeringer, men det vigtigste var at bilen stadig var intakt. Uheldet sendte Safety Car på banen, så der kunne tages hånd om bilerne samt et oliespild.


(Foto: JJ Media)

Det kostede et par omgange bag den meget langsomtkørende bil, inden at feltet blev sluppet løs igen. Fra 4. position kunne den unge kører se to forankørende duellere hårdt og tæt mod hinanden. Da muligheden bød sig, smuttede han forbi ikke kun en, men begge to på den samme omgang, i en dristig men kalkuleret overhaling.

Omgangen efter kunne Mathias overtage føringen af løbet, og holdt den hele vejen til det ternede flag, på trods af massivt pres bagfra. Der var mindre end et halvt sekund mellem de to biler, da de krydsede målstregen for sidste gang i weekenden.

Dermed var det afslutningen på en næsten perfekt weekend. Det eneste der kunne have gjort den endnu bedre, ville have været en sejr i heat 1. Men at udbygge føringen i DIF Danmarksmesterskabet med 7 point til den nærmeste konkurrent, var lige hvad teamet havde brug for.


(Foto: JJ Media)

Den første matchbold i titelkampen kommer allerede den kommende weekend på Padborg Park, hvor der skal afvikles et intensivt program med både kvalifikation og begge heats på samme dag. Kan det lade sig gøre igen at kravle 7 point væk fra den nærmeste konkurrent, er titlen hjemme.

Men det er stadig meget tidligt at gå med de tanker, da meget kan ske på to gange 15 minutters racerløb – det er set gang på gang indenfor motorsport.

Grundet det flotte resultat fra Grand Prix Danmark skal Mathias køre med de maksimale 80 kg succesballast i bilen.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Lørdag
Træning/Kvalifikation 13.20
Løb 1 17.05
Løb 2 18.45

Blom Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/18 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: