Superbike - DK

Steven og Simon Tirsgaard var en del af 2 fantastiske løb i Road Racing til GP Danmark på Jyllandsringen i Superbike DM

28/08/18

Anden afdeling af DM i Superbike og Supersport blev afviklet som en del af GP Danmark på Jyllandsringen i den forgangne weekend under gode vejrforhold tørt og lidt sol sammen med DTC og flere andre bilklasser. Der var rigtig mange tilskuere på Jyllandsringen til søndagens race på banen.

Steven og Simon deltog som sædvanlig på deres BMW S 1000 RR Superbike maskiner til kvalifikation lørdag og de 2 løb søndag. Kvalifikationen endte med Simon som nr. 2 og Steven 3er Mathias Poulsen på pole og Alex Schacht som nr. 4.

Det første løb søndag blev en meget intens og spændende dyst mellem brødrene Tirsgaard og Alex Schacht, hvor føringen i spidsen hele tiden skiftede. Der blev kørt helt ud til kanten med stor underholdningsværdi for tilskuerne og TVseerne. Alex Schacht tog sejren med et forspring på 211 tusindedel af et sekund til Simon som nr. 2 og Steven 3er helt op i baghjulet af Simon.

Efter det første løb så vi meget frem til søndagens 2. løb, hvor startrækkefølgen var Simon – Alex og Steven efter deres hurtigste tider i dagens første løb. Vi håbede selvfølgelig på endnu et meget spændende og tæt løb, men troede ikke helt på, at der kunne køres endnu et løb af samme kaliber. Der tog vi helt fejl, idet nøjagtig det samme mønster udviklede sig i løb 2 mellem de 3 kørere. Vi havde forventet, at Mathias Poulsen var kommet op for at deltage i kampen i spidsen, men han lå hele tiden lige omkring 1 sekund efter.

Slutresultatet i løbet blev næsten det samme med Alex Schacht som vinder foran Steven med 50 tusindedel efter og Simon lige efter på 3. pladsen. Igen med et løb, hvor føringen skiftede hele tiden mellem dem. Der blev kørt utrolig tæt med en gensidig respekt mellem kørerne på et meget højt niveau.

Simon kørte de hurtigste omgangstider i både løb 1 og 2 med den hurtigste i 1. løb 1:10,888.

Kørerne i hele DM- feltet viste fantastisk og spændende race i begge løb med rigtig god underholdning for tilskuerne på Jyllandsringen. Dansk road racing blev vist frem på fremragende vis og en god reklame for sporten. Vi vil rigtig gerne se mere af det samme spændende race.

De næste 2 afdelinger køres på henholdsvis Padborg Park søndag den 2. sep. med 3 løb og finalen på Jyllandsringen lørdag – søndag den 6. og 7. okt.

DM serien føres af Simon Tirsgaard – 2. Steven Tirsgaard – 3. Allan Howard – 4. Mathias Poulsen og 5. Erik Thomsen