Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Ronnie Bremer scorer sikker finalesejr i GP Danmark

DTC 
26/08/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDen tidligere ChampCar-kører havde bedste DTC-weekend i fire år
Indtil weekendens GP Danmark på FDM Jyllandsringen havde 2018-sæsonen været noget af en ørkenvandring for Ronnie Bremer. Ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen tilbage i maj vandt den tidligere ChampCar-kører godt nok et enkelt kvalifikationsheat, men siden har det været småt med topplaceringerne.
 

Det blev ændret i weekenden på FDM Jyllandsringen. Godt nok lykkedes det ikke Ronnie Bremer at kvalificere sig til deltagelse blandt de fire bedste i lørdagens Super Pole 2, men i lørdagens første kvalifikationsheat kørte han sig fra en startposition som nummer seks til en fjerdeplads ved det ternede flag. Andet kvalifikationsheat startede han som nummer fem, men her fik han kørt sig forbi Mikkel C. Johansen i starten, profiterede af et uheld for unge Andreas Jochimsen og strøg siden forbi Max Klinkby-Silver og Jacob Mathiassen, så han med tre omgange igen var på førstepladsen.


Ronnie Bremer (10) kunne udnytte inderbanen i starten, så Kasper H. Jensen (6) og Frederik Schandorff (99) ikke kom først igennem første sving i finalen
(Foto: Henning Smed)

Resultaterne af første og andet kvalifikationsheat gjorde, at Ronnie Bremer skulle starte finalen fra pole position, og her gjorde en perfekt start, at han kunne gå i front i første sving, og over de efterfølgende 11 omgange fik han opbygget en tre-sekunders-føring til Frederik Schandorff på andenpladsen. Dermed sikrede Ronnie Bremer sig sin første finalesejr siden 2014, hvor han vandt på Rudskogen Motorsenter.

Bag Ronnie Bremer var der derimod tæt kamp om de efterfølgende pladser, hvor det trods hårdt pres lykkedes Frederik Schandorff at holde Kasper H. Jensen, Mikkel C. Johansen, Lasse Sørensen og Michael Markussen bag sig.


Mens en repræsentant fra Racing Factory, vinderen Ronnie Bremer og treeren Kasper H. Jensen i midten kæmper med champagneproppen, sørger løbets toer Frederik Schandorff og vinderen af MASCOT Cuppen Henrik Nøhr for, at de blev våde
(Foto: Henning Smed)

GP Danmark var sjette og næstsidste afdeling af kampen om MASCOT Danish Thundersport Championship, og her er det endnu ikke afgjort, om årets mester bliver Kasper H. Jensen eller Lasse Sørensen. 29 point adskiller de to kørere, og der er ved Yokohama DM-Finalen i starten af oktober endnu 70 point at kæmpe om.

Under første kvalifikationsheat for MASCOT DTC-klassen på FDM Jyllandsringen var en pressefotograf involveret i et sammenstød, hvor en deltager ramte et autoværn. Pressefotografen var ved fuld bevidsthed og blev behandlet på stedet, inden han med ambulance blev kørt videre til sygehuset til videre behandling.

MASCOT DTC
FDM-DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/08/18 - Jyllandsringen - DTC
  •