Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Så skal ”ørnereden” gøres klar.

Aquila Synergy Cup 
27/08/18 

Aquila Synergy Cup De fleste vil nu tænke – hvad er det? – der var engang en film der hed Ørnereden.
Aquila er den videnskabelige / latinske betegnelse for ørn. Der er også en ørn i logoerne på bilerne fra Aquila Racing Cars.
 

Det med reden, hvad er så det? Aquila Synergy Cup er startet for at udfylde hullet mellem gokart og de større bilklasser, og vi ser det som et mindre uddannelsesforløb at være med i denne turnering. De unge talenter kommer til at køre en racerbil med affjedring, gearskift og flere HK end der er i gokarterne. Hjulophæng og bagvinge kan indstilles, så allerede her er der noget der skal læres. Ved Aquila vil vi gerne være med til at skabe en mere moden og helstøbt racerkører der bliver klar til at køre i større og endnu hurtigere biler.

Vi lægger vægt på sammenhold og udveksling af erfaringer. Selvom der kæmpes tæt og intenst ude på banen, så taler kørerne det ene og det andet igennem efter racet. Enkelte kører har i starten af sæsonen slet ikke kunnet finde den rigtige opsætning på Synergy racerbilen, så har de prøvet en af de andres biler og man har lige så stille fået trimmet bilen ind, og de er begyndt at køre stærkere.

Derfor er det vigtigt at man har hinanden inden for ”rækkevidde” og kan få løst de problemer der viser sig.

Aquila Racing Cars stiller hver løbsweekend med et telt hvor der er plads til alle biler, og der er også plads til at servicere dem. Desuden lægger vi også vægt på at der er mad og drikke til kører, hjælpere og familie. Dels sparer man at stå i en lang kø når det er spisetid, og dels får man også lidt bedre mand. En bleg burgerbolle mætter jo ikke ret længe, og når man spiser sammen, ja så taler man også sammen, om det der nu er på hjertet.

– Eks. gennemgang af omgangstider, hvorfor kører du den linje og så videre. På Ring Djursland først i maj var der to deltagere der var lige ved at støde sammen, og en undvigemanøvre gjorde at den ene sad ud i grusset. Der blev snakket lavmælt om det under frokosten, og pludselig blev de enige om at det var fordi der var et rådyr på vej ud på banen, så med lidt god humor blev det problem fejet væk.

Der er morgenmad, frokostbuffet og varm aftensmad i Aquila teltet samt hele tiden er der saftevand, kaffe samt frugt og popkorn. Ikke sådan at vi vil slå det op som specielle tilpassede diæter, men det er traditionel sund mand som man kan blive mæt af.

Det nærmer sig med næste afdeling i Aquila Synergy Cup, den 1. september går det løs på Padborg Park, - DST Night Race – Aquila Synergy Cup kører deres 3 heat i dagslys. Skal vi til at se nye folk i front? Bastian Buus fører ret solidt, med Kevin Suenson og Mark Sørensen som nr. 2 og 3. Der er ikke ret mange point imellem Kevin og Mark. På 4. pladen har vi Nicolai Nygaard Pedersen som stille og stabilt samler point ind og lidt efter ham har vi en delt 5. plads, det er Julie Antonina Sørensen og Kevin Brandsborg der deler den. Kevin Brandsborg var uheldig på Ring Djursland hvor han måtte udgå af to heat med motorproblemer, men På Sturup Raceway viste han at han havde fundet fart i Aquila Synergy racerbilen. Det skal nok blive godt og spændende at se Aquila Synergy Cup igen.

Aquila Synergy Cup