Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Yokohama SuperCup deltager i festen

SuperCup 
22/08/18 

Grand Prix Danmark på Jyllandsringen den 24.-26. august er en af årets helt store motorsportshøjdepunkter i Danmark. Og det gælder ikke kun for Yokohama SuperCup, men for hele den samlede danske banesport. SuperCup stiller med 17 biler til start, måske ikke det største felt, men til gengæld er det nok et af de tætteste og mest spændende felter der kommer i weekenden.
 

I den samlede stilling er der kun 27 point fra førstepladsen til sjettepladsen, og de to pladser indtages af teamkammeraterne Rene Povlsen og Allan Ø. Kristensen. Med så få point mellem de øverste er der ingen tvivl om, at der bliver tæt ræs. Til åbningsløbet lykkedes det faktisk for Allan og Rene at komme på podiet sammen, så de har helt sikkert en god chance for at blande sig i toppen.

Jyllandsringen har ry for at være en bane, der favoriserer baghjulstrukne biler, og det betyder, at Thue Henriksen og Michael Vesthave Jr. i BMW må anses som favoritter. Michael Vesthave Jr. var suveræn til åbningsløbet på netop Jyllandsringen, hvor han tog 3 ud af 3 mulige heatsejre.

De baghjulstrukne BMW’er får dog med garanti hård konkurrence fra de mange forhjulstrækkere, og måske fra en uventet kant. Ole Eberhard har nemlig i denne weekend valgt at overlade sin VW Polo GTI til sin søn Nicholai Eberhard. Nicholai er tidligere mester i Yokohama SuperCup, og i de seneste fire sæsoner har han kørt DTC, så han er absolut en udfordrer til at drille de etablerede kørere i SuperCup.


Ole Eberhard har til Grand Prix Danmark valgt at overlade sin bil til sønnen Nicholai Eberhard.
(Foto: Keld Dohm)

En anden VW polo chauffør, som har vist sin speed på Jyllandsringen er Jacob Sevel Andersen. Jacob viste til åbningsløbet, at han er rigtig hurtig, og tog faktisk en P3 og en P4. Den eneste grund til, at Jakob ikke er at finde i toppen af pointstillingen er, at han ikke har deltaget siden åbningsløbet, men nu vender han tilbage, og han har potentialet til at køre med helt fremme.

Den sidste forhjulstrækker der skal fremhæves som konkurrent til de baghjulstrukne BMW’er er Jakob Borum i Honda Integra. Borum overraskede positivt i sommerens løb på Lausitzring, hvor han ganske enkelt var suveræn, og vandt begge heat. Borum har dog aldrig rigtig haft den helt store succes på netop Jyllandsringen, og han har 60 kg succesballast med, men på trods af det, så skal man aldrig afskrive ham.

At Grand Prix’et er en af de helt store begivenheder ses blandt af, at løbets arrangør melder, at paddocken bliver fyldt til bristepunktet. Det betyder, at der ud over en masse god race på banen også bliver en masse at se på i paddocken, så der er ingen undskyldning for ikke at komme afsted til Jyllandsringen både lørdag og søndag. Og skal du opleve Yokohama SuperCup så ser tidsplanen således ud (med forbehold for ændringer):

Lørdag den 25. august kl 11.10: Tidtagning
Lørdag den 25. august kl 14.40: Heat 1
Søndag den 26. august kl 12.45: Heat 2
Søndag den 26. august kl 17.05: Heat 3

Skulle man mod forventning ikke kunne komme til Jyllandsringen, så er der håb, da TV2 Sport sender live fra Jyllandsringen søndag den 26. fra kl 10:50 til 15.35.

Håber vi ses på banen.

Yokohama SuperCup
www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Nicholai Eberhard
  • Jyllandsringen
  • 26/08/18 - Jyllandsringen - SuperCup
  •