Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Pirelli World Challenge

Le Mans vinder Christensen slutter flot toer i amerikansk mesterskab

World Challenge 
13/08/18 

Michael Christensen fortsatte sin flotte 2018 sæson, da han natten til mandag dansk tid sikrede sig den samlede andenplads i det amerikanske sportsvognsmesterskab Pirelli World Challenge GT SprintX. Michael Christensen og hans amerikanske holdkammerat Spencer Pumpelly lå, i deres Porsche 911 GT3 R, på tredjepladsen inden weekendens to løb i Salt Lake, Utah, USA. Men efter to flotte løb og to podieplaceringer fik Christensen/Pumpelly, der kører for Alegra Motorsports, nok point til at erobre andenpladsen i SprintX mesterskabet.
 

Michael Christensen fik sat sit aftryk på de to løb, da han i lørdagens løb bragte bilen fra en startplacering som nummer fem og op på andenpladsen, der blev placeringen i mål. I søndagens løb bragte Pumpelly bilen fra ottende position til femtepladsen inden Christensen overtog bilen med 35 minutter tilbage af det 1 time lange løb. Her kørte Michael Christensen bilen frem på en tredjeplads og dermed scorede de to nok point til at få den samlede andenplads i SprintX mesterskabet. Mesterskabet blev vundet af Vilander/Molina i Ferrari, der også vandt weekendens to løb.


(Foto: Lenssen Photo)

”Vi vidste, det ville blive svært at få andenpladsen i mesterskabet, men jeg er rigtig glad for det lykkedes, særligt efter en weekend, hvor vi ikke helt havde farten” fortalte Michael Christensen efter løbet. ”Men vi kører to fejlfrie løb, hvor jeg vil mene, at vi fik mere ud af det end vores fart egentlig rakte til. Så jeg er meget tilfreds med både min egen og teamets præstation og det føles også ekstra tilfredsstillende, at vi alligevel fik optimeret det vi kunne og fik kørt andenpladsen i mesterskabet hjem. Det ville have været dejligt med en sejr eller to, men det var bare ikke realistisk”.

I Pirelli World Challenge resterer fortsat kampen om Sprint-mesterskabet, hvor der kun er en kører pr. bil samt kampen om det samlede GT mesterskab, hvor kørere der har deltaget både i Sprint X og Sprint samler point til mesterskabet.


(Foto: Halston Pitman)

Michael Christensen, der er Porsche fabrikskører, er allerede tilbage bag rattet i en Porsche i den kommende weekend. Efter sejren på Le Mans bragte Michael Christensen sig i front i verdensmesterskabet for sportsvogne og den føring skal forsvares ved tredje afdeling af WEC, der afvikles på Silverstone i England. Løbet, der varer 6 timer, kan følges live på TV2 Sport.

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Salt Lake City
  •      ASETEK SIMSPORTS