Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Brødrene Venning ved Fårvang rallysprint

Rally 
12/08/18 

Fredag eftermiddag/aften blev det fyrretyvende Tvillum rallysprint afholdt i Fårvang, med ca. 70 deltagere til start. Blandt deltagerne var brødrene Venning, i hver deres potente bil.
Det var første gang begge skulle deltage i løbet, så man kan sige, at de var lidt bagud fra start, da de fleste andre deltagere har kørt løbet før. Der skulle køres i alt 3 heat, og for de 20 hurtigste generelt skulle der køres et 4. og samlet finale heat.
 

Chris og Nadia stillede til start i den næsten standard byggede Fiesta ST180, mens Casper og Michael kom med Caspers nyindkøbte Renault Twingo R2.

Fiesta
Chris har haft en fantastisk sæson indtil nu. Han har vundet 7 ud af 7 løb indtil videre, men forventningerne var ikke helt lige så store til dette løb, da der er færre klasser end til andre sprint. Det betød, at bilen skulle køre i klasse 2, sammen med alle de tunede 1600 biler. Herunder også Lillebrorens Twingo R2 som med sekventiel gearkasse og en rigtig fin undervogn på papiret burde være noget hurtigere.

Chris har været så suveræn i år, at han faktisk ved de seneste løb, har kunne sammenligne sine tider med netop R2 bilerne. Chris stillede egentlige kun op til løbet for sjov, og for at holde formen ved lige, men når hjelmen kommer på hovedet, så bliver der som regel givet max gas, og det skete også i Fårvang.

Efter første heat lå Chris nr. 4 i klassen ud af 20. Dette var til trods for, at en anden deltager havde smidt olie ud på asfalten over et længere stykke. Så en formidabel start må man sige.
Efter 2. heat var Chris og Nadia rykket forbi en af de hurtige Opel Adam R2 biler, og lå nu nr. 3 i klassen, ikke så langt fra en anden Opel Adam R2 på 2. pladsen.
I 3. og sidste heat pressede Chris på, og Fiestaens turbo måtte arbejde for sagen, hvilket resulterede i en forbedring af tiden med ca 1 sek. Nu ventede hele teamet så på at konkurrenten på 2. pladsen kom i mål. Da han gjorde det, viste tiden, at Chris var 0,4 sek. hurtigere. Dette gjorde, at Chris og Nadia, i en teknisk underlegen bil, går hen og bliver 2’er i deres klasse.

Chris formår, at køre hurtigt nok, til at kvalificere sig til finaleheatet, med en generel placering som nr. 19.
Desværre når de kun lige at starte heatet, da bremseskiven flækker i 2. sving. De udgår derfor af finalen, men det havde heldigivis ikke betydning for klasseplaceringen. Fiestaen skal nu hjem på værkstedet og gøres klar til om 14 dage, hvor der skal køres Yokohama sprint i Slagelse.

Twingo
Casper og Michael, i den ny indkøbte Renault Twingo R2, skulle køre i bilen for kun 2. gang. Denne gang skulle de samtidig teste et muligt dækmærke til den kommende sæson.
Casper har store forventninger til sig selv og til den nye bil, men dagen skulle vise, at man ikke bare lige sætter sig ind i en ny bil og vinder efter kun at have kørt 2 sprint.

Casper kæmpede hele dagen med at finde flowet i bilen. Casper kunne ikke rigtigt få gearingen til at passe til prøvens udformning, men han kæmpede alt hvad han kunne, og tiderne blev også bedre og bedre, som dagen skred frem. Casper og Michael bliver 7’er i klassen, hvilket var noget under, hvad de havde håbet på.

Bilen skal nu have en gennemgang af bremserne, da de også drillede lidt under løbet.

Næste løb for Casper og Michael køres om 14 dage, hvor de ligesom Fiestaen deltager i Yokohama Rallysprintet i Slagelse. Derefter deltager Casper og Michael i de resterende 2 DM løb for at få bilen så meget ind under huden som muligt, og for at finde ud af hvad der eventuelt skal ændres på den i vinter, for at Casper får bilen, som han vil have den.

Venning Motorsport


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 10/08/18 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: