Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Brian Madsen vandt for fjerde gang Rallyshow i Fårvang

Rally 
11/08/18 

Da jubilæumsudgaven af Birch / Tvilum Rallyshow fredag aften blev skudt i gang på vejene i Fårvangs industriområde, var der lagt op til en kamp mellem tre kørere, der tidligere havde vundet Danmarks mest traditionsrige rallysprint.
 

Skulle Kristian Poulsen efter mange års fravær tage sin blot anden sejr efter den eneste, han scorede tilbage i 1999? Kunne Ib Kragh gentage sidste års sejr og for femte gang få sit navn på den vandrepokal, som Truust Kro i sin tid donerede? Eller skulle det lykkedes Brian Madsen at tage sin fjerde sejr – otte år efter den seneste?

Allerede under det første af de tre indledende heat, som skulle afgøre, hvem der kom i finalen, var en af forhåndsfavoritterne borte. ”Jeg ramte en sten, og det ødelagde tandstangen på bilen,” forklarede en skuffet Kristian Poulsen, som dermed måtte se på, mens Ib Kragh og Brian Madsen i de efterfølgende heat kæmpede videre.


Ikke alt gik efter planen. En metaldel perforerede oliekøleren på Benny Andersens bil i første heat, så i pausen inden andet heat måtte der gøres en indsats for at fjerne det glatte spor på asfalten.
(Foto: Morten Alstrup)

Først heat var de to adskilt af fire tiendedele i Brian Madsens favør. Andet heat var differencen vokset til mere end tre sekunder, mens den i tre heat var på et enkelt sekund. Det stod klart, at Ib Kragh i den afsluttende finale – hvor de 20 bedste fra de tre indledende heat deltog – skulle finde marginalerne frem for at vinde. Og der blev kæmpet, men da Brian Madsen som den sidste kom i mål i finalen i sin Peugeot 206 WRC, var hans tid knapt seks tiendedele bedre end den, Ib Kragh kunne levere i sin Citroën DS3 R5.


I en Peugeot 206 WRC, der har en fortid fra VM-serien, tog Brian Madsen sin fjerde sejr i Birch / Tvilum Rallyshow.
(Foto: Morten Alstrup)

”Jeg pressede på hele vejen gennem løbet. Jeg brugte de samme dæk i alle tre indledende heats og finalen, og til sidst var de færdige. Ib satte nye dæk på til finalen, men alligevel slog vi ham,” sagde Brian Madsen i minutterne efter finalen, da han kunne notere sig sin fjerde sejr i Birch Tvilum Rallyshow.


Det store smil var helt fremme efter finalen, da Brian Madsen atter havde vundet løbet.
(Foto: Morten Alstrup)

I den ordinære konkurrence vandt Brian Madsen – nærmest naturligvis – sin klasse, mens de øvrige klassesejre gik til Jens Kristian Jensen, Rasmus Sørensen, Kenneth Madsen og Bjarne Rutgerson.

Birch / Tvilum Rallyshow

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 10/08/18 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: