Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Pirelli World Challenge

Michael Christensen kæmper om amerikansk sportsvognsmesterskab

World Challenge 
10/08/18 

Le Mans vinder Michael Christensen var i weekenden på besøg i København, hvor han kørte opvisningsomgange med sin Le Mans vindende lyserøde Porsche 911 RSR i gaderne ved Copenhagen Historic Grand Prix, inden bilen nu havner på museum. Der var også tid til at deltage i Race for Riget, hvor der blev kørt 654.750 kroner ind til Rigshospitalet, samt løb i det såkaldte Royal Pro/Am løb.
 

Fra en weekend med masser af biler og ræs for sjov, er Michael Christensen nu på vej til USA, hvor han i den kommende weekend skal køre en afdeling af den stærke amerikanske GT-serie Pirelli World Challenge. Michael kører en Porsche 911 GT3 R for Alegra Motorsports, teamet som han i 2017 vandt 24 timers løbet på Daytona sammen med.


Michael Christensen gav i weekenden opvisning i sin Le Mans vindende Porsche i København
(Foto: Jan Kaiser)

Weekendens løb afvikles i Utah og er sidste afdeling af GT SprintX-serien, hvor Michael Christensen deler bil med amerikanske Spencer Pumpelly. Forud for løbet ligger Christensen/Pumpelly på tredjepladsen i mesterskabet 20 point efter Vilander/Molina i Ferrari 488 GT3 og kun 6 point efter Henzler/Hargrove i Porsche 911 GT3 R. Der gives 25 point for en sejr efterfulgt af 23, 21, 19, 17, 15, 13 osv. samt et point for pole position.


Michael Christensen kører i weekenden Pirelli World Challenge i denne Porsche 911 GT3 R for Alegra Motorsport
(Foto: Halston Pitman)

For Michael Christensen er løbet dog ikke kun gældende i GT SprintX mesterskabet. I Pirelli World Challenge køres også en GT Sprint-serie, hvor Michael Christensen er alene i bilen og de to serier tæller til et samlet GT-mesterskab, hvor Michael også er på tredjepladsen. Sidste afdeling af GT Sprint afvikles første weekend i september på Watkins Glen. Michael Christensen har i år kørt to sejre hjem i Pirelli World Challenge, en i hver serie.

”Intet er afgjort endnu, men det bliver rigtig svært at vinde GT SprintX mesterskabet” fortæller en realistisk Michael Christensen inden afrejsen til Utah. ”Ferrari har været stærke i år samtidig med, at vi har været uheldige med et par safetycars. Men vi har også vist, at vi godt kan vinde, så vi vil selvfølgelig give den alt, hvad vi har. For mig er det også vigtigt med en god weekend til det samlede GT mesterskab og andenpladsen i GT SprintX mesterskabet er indenfor rækkevidde. Og så har Porsche en mulighed for at vinde konstruktørmesterskabet, så der er masser at køre om”.


Michael Christensen har to sejre i Pirelli World Challenge i år
(Foto: Halston Pitman)

Pirelli World Challenge har et stærkt felt af GT3 racere der udover Michael Christensens Porsche 911 GT3 R også tæller Mercedes AMG, Bentley Continental, Ferrari 488, Audi R8, Lamborghini Huracan og BMW M6. Løbene livestreames på seriens hjemmeside www.world-challenge.com

Første løb afvikles natten til søndag dansk tid, mere præcist kl. 0.45 og varer en time. Andet løb, der også varer en time, afvikles kl. 23.00 søndag aften dansk tid.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  •      Er din virksomhed klar til robotter?