Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Efteråret starter i Norge

Youngtimer 
08/08/18 

Efter halvanden måneds sommerferie, vågner Youngtimer Touring Car Challenge, også kaldet YTCC, op til sæsonens sidste 3 weekender.
 

Det første løb i efteråret er på Rudskogen i Norge, hvor der i skrivende stund er 16 tilmeldte kørere.

Løbet tæller ikke med til de sædvanlige DASU mesterskaber, men tæller med til Nordic Cup, som er Danish Masters Racing Festival på FDM Jyllandsringen tilbage i maj måned, Ring Knutstorp i juni, Rudskogen i august og Ring Knutstorp i september.

Der er dog mange af de sædvanlige YTCC ansigter at finde i Norge, fordelt i de tre divisioner, hvor Bent Dyhre Hansen er den eneste af de velkendte kørere fra Division 1 mesterskabskampen i år. Dertil kommer Tommy Dam Kieffer og Sebastian Petersen, der kæmpede om mesterskabet i Division 1 sidste år. Chris Leonhard havde nogle få starter sidste år, men gæster YTCC for første gang i år, i denne weekend.


Kenneth Engelberg Olsen er med sikkerhed brandvarm favorit til at tage weekendens 3 sejre, efter den imponerende fart at han har vist i år. Men han skal lige igennem løbene uden problemer, så intet er sikkert.
(Foto: JJ Media)

Division 2 har den aktuelle top 3 i det normale mesterskab til start. Ole Sondrup, Søren Christensen og Kim König får følgeskab af Max Terpager, Knud Sørensen, Thomas Bakke og Arne Hansen. Henrik Have Jakobsen og Stefan Zangenberg Eriksen vender også tilbage til YTCC for første gang i år. Godt nok er der 5 BMW racere blandt disse kørere, men feltet tæller også en Lexus, en Toyota, en Peugeot og en Renault.

Division 3 er heller ikke BMW frit land denne gang, hvor Erik Nielsen er tilbage på banen i en Mercedes 190E. Han har endnu til gode at få de første point i år, men han vil gøre forsøget i denne weekend. Han kommer til at kæmpe mod Ole Knudsen, der endnu en gang har fundet den orange Peugeot 106 GTI frem. Han var også til start i Norge sidste år, men dengang var det med en Peugeot 307, som dog er blevet ”lagt på hylden” igen. Så i år bliver det med fuld gas gennem hele weekenden, som vi vanligt ser Ole. Kenneth Engelberg Olsen er for alvor ved at køre sig ind i mesterskabskampen i Division 3, så han vil bruge Norge til at holde sig varm, inden konkurrenterne kommer på banen om lidt over måned.

YTCC weekenden køres som en del af den norske Asfalt Classic weekend, hvor der kommer til at være en masse historiske biler, bl.a. en Porsche 944 Cup samt Norsk GT med lidt mere moderne biler.


Max Terpager er en kørerne i ”Graabæk klanen”, som deltager i de letgenkendelige gule biler. Han har lagt og snuset rundt omkring top 6 mange gange, men måske kan han snige sig ind i top 3 denne weekend. I baggrunden ses Søren Christensen som også er Graabæk kører, men skiller sig ud fra mængden med et helt andet farvevalg.
(Foto: JJ Media)

Deltagerne kommer ifølge den aktuelle vejrudsigt til at køre i behagelige 17-20 graders varme, og der er endda en chance for regnvejr.

Alle bilerne kommer til at køre imod hinanden, så der skal både kigges lidt ud af forruden, og lidt i bakspejlet for alle deltagerne.

Tidsplanen ser ud som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
11:25-11:45 Tidtagning
13.45-14.05 Heat 1

Søndag
09:45-10:05 Heat 2
15.45-16.05 Heat 3

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 12/08/18 - Rudskogen Motorsenter - Youngtimer
  •