Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Nicolai K vinder på Brands Hatch

Formel 3 UK 
08/08/18 

Motorsportstalentet fra Hjerting ved Esbjerg kørte Brands Hatch i fornem stil og satte ikke mindre end 70 løbspoint ind på konto i den samlede stilling i det engelske Formel 3 Grand Prix.
 

Han har hængt med næbbet efter de sidste to løb på Silverstone og Spa men søndag var der både kæmpesmil på læben og i champagne i håret på 19-årige Nicolai Kjærgaard fra Hjerting ved Esbjerg.

Han har nemlig fået fart igen i sin Formel 3-racer, da han søndag igen stod på sejrskamlen, var ingen i tvivl om, at han fortsat skal tages alvorligt, når det gælder det engelske grand prix.


(Foto: British Formula 3)

Nicolai K. har i et par uger set frem til gensynet med den legendariske Brands Hatch-bane sydøst for London, og allerede under lørdagens tidskørsler fornemmede han, at teamet havde fået farten tilbage i raceren:

”Jeg havde næstbedste tid under tidskørslen og startede derfor som 2’er i første løb. Lundquist fik en lidt bedre start og passerede mig, og jeg endte på en tredjeplads. Brands Hatch er en smal bane, hvor det er svært at overhale, så jeg koncentrerede mig om at holde min 3. plads og samtidig få hurtigste omgangstid med henblik på pole position i weekendens sidste løb, som vi kørte søndag eftermiddag”, fortæller Nicolai.


(Foto: British Formula 3)

I England vender man feltet på hovedet i 2. heat, så Nicolai måtte helt tilbage og starte på 14. pladsen. Han kørte sig dog frem i feltet og sluttede som nummer 9. Ligeledes kunne han med tilfredshed konstatere, at ingen havde slået hans hurtigste omgangstid fra om lørdagen.

”I 3. løb havde jeg derfor pole position. Jeg tog starten og lagde mig i spidsen. Så var det bare at køre mit eget løb, og jeg satte tilmed heatets hurtigste omgangstid. Efter to løb, hvor det ikke fungerede optimalt, var det fedt at komme på Brands Hatch og mærke, at der igen er fart i vores biler. Mine holdkammerater klarede sig nemlig også godt,” fortæller Nicolai.


(Foto: British Formula 3)

Han har i denne weekend fået 70 point lagt til i den samlede stilling og haler lidt ind på Linus Lundquist, inden de skal mødes igen på Donington Park den 22-23. september.

”Det er en lang pause, men om en uge skal jeg jo også starte i gymnasiet igen. Desuden skal jeg på Nürburgring og køre classic race i en Lotus Elan fra 1963. Det gjorde jeg også sidste år, hvor jeg vandt. Sådan noget som classic race er mest for sjov, men helt for sjov bliver det aldrig, når man er racerkører. Vi kører jo altid for at vinde, siger Nicolai Kjærgaard.


(Foto: British Formula 3)

Nicolai K. Racing

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  • Brands Hatch
  • 05/08/18 - Brands Hatch - Formel 3 UK
  •