Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel 4

Vesti gør det igen

ADAC Formel 4  
07/08/18 

6. afdeling af det tyske F4 mesterskab løb i weekenden af stablen på en af de helt store historiske og tyske racerbaner – Nürburgring. En top motiveret Frederik Vesti fuld af selvtillid var klar til weekendens udfordringer efter sidste løbsweekends succes på Hockenheim.
 

Og det blev at se på banen! Lynhurtige træninger forud for løbene skulle omsættes til nogle skarpe tidtagninger. Dette gik dog ikke helt som ønsket. I den første kvalifikation satte Vesti 5. hurtigste tid. Efter at have oversatset lidt under træningerne blev der holdt en smule for meget tilbage, da det gjaldt. Men det blev der rettet op på til anden kvalifikation, hvor 2. hurtigste tid gav ham en placering i det andet løb ved siden af føreren af mesterskabet, 18-årige Lirim Zendeli, der kører på sit 3. år i den tyske serie.

”Første løb var bare fremad! Jeg skulle på podiet og gerne hente points på dem, der er foran mig i mesterskabet. Alt gik efter planen. Jeg måtte nøjes med en 3. plads, men det var tilfredsstillende, da jeg fik udnyttet alle de muligheder, der var”, siger Vesti.

Andet løb gik endnu bedre og med en Vesti allerøverst på podiet.

”Jeg havde fat i Zendeli fra start. Efter en periode med safety car på banen gav han mig lidt for meget plads. Det udnyttede jeg og overhalede ham indenom, og så mig ikke mere tilbage i det løb. Min fart var optimal. Jeg var hurtigst af alle i både første og andet løb.

Selv Zendeli, der i weekendens 3. løb sikrede sig sit mesterskab, måtte officielt kapitulere overfor Vesti: ”Vesti var hurtigst. Det var en hård beslutning ikke at kunne forsvare sig mod ham. Han gjorde alt rigtigt”.

I tredje løb, der er omvendt start rækkefølge fra race 2 blandt de 8 bedste, skulle Vesti starte 8’er p.g.a sin sejr i det løb. Det endte med en 6. plads her efter at have været oppe på en 4. plads. Men det var alligevel en glad Vesti, der bagefter tog imod ros fra team, familie og venner:

”Det fedeste race!! Det var ren kniv stikkeri. Alles kamp mod alle. Jeg havde et forrygende løb. Angreb fra start til slut. Jeg blev lidt for ivrig og forbremsede mig for enden af langsiden. Der røg nogle gode placeringer, men det er de her sats, der bare SKAL forsøges indimellem. Det er de fejl, jeg lærer af og bliver en bedre racerkører af. Jeg er bare SÅ glad for den her weekend, for jeg har arbejdet på aggressivitet igennem de sidste måneder, på at skabe mulighederne – skabe racet. Jeg er blevet ligeglad med alle de andre også mine teamkammerater. Det var jeg ikke helt fra starten af sæsonen. Jeg er blevet en lang stærkere kører. En helt fantastisk følelse!!”

Van Amersfoort Racing, som Frederik kører for har for længst set noget usædvanligt i den unge dansker. Teamets CEO, Rob Niessink, har i årtier arbejdet med mange af verdens bedste kørere.

”Frederik viser en dedikation og ambition, som kun de allerstørste kørere er i besiddelse af. Men aldrig har jeg set de egenskaber hos så ung en kører som hos Frederik. Han er enormt moden i sin tilgang og totalt dedikeret til sin karriere.”

Sidste løbs-weekend i det tyske mesterskab finder sted den 22-23. september på Hockenheim.

Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  •      Er din virksomhed klar til robotter?