Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Betonmur smadrede Nissens pointchancer

DTC 
07/08/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipEn dum kørefejl under tidskørslen lørdag formiddag forårsagede så store skader på Kris Nissens DTC-racer, at han overhovedet ikke kom ud at køre ved Copenhagen Historic Grand Prix.
 

FDM DTC Motorsports veteran, Kris Nissen, ærgrer sig gul og grøn over forløbet under Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København, efter at DTC-raceren allerede under tidskørslen lørdag fik så alvorlige skader, at løbet var kørt for den 58-årige sønderjyde.


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Kris Nissen kører i denne sæson for Team Flexlease/Strøjer Tegl med John Nielsen som teamchef, og efter en ganske fornuftig weekend for to uger siden på Rudskogen Motorsenter i Norge, syntes Kris, at han var ved at finde formen.

”Under tidskørslen sætter jeg en tid som 7’er ved det første forsøg, og derefter kører jeg ind for at få tjekket dæktrykket. Dette er hel normal procedure. Da jeg kører ud igen for at sætte en endnu bedre tid, er jeg uopmærksom i et 2. gears-sving og kommer udenfor ideal-linjen, hvor grebet er meget mindre. Bilen skrider ud og rammer betonvæggen, først med bagenden og derpå med forenden.”

”Blandt andet blev en støddæmper revet af og flere hjulophæng blev bøjet. Men værre var, at rammen i bilen også var slået skæv. Skaderne var så omfattende, at mekanikerne skulle have skilt hele bilen ad for at sætte ny ramme i, og det var der ikke tid til. Jeg ærgrer mig over mig selv, men det er jo den slags fejl, som de fleste racerkørere kommer ud for på et eller andet tidspunkt”, siger Kris Nissen og undskylder endnu engang overfor teamet og sponsorer.


Kris i samtale med race-engineer Albert Hamper

Han kom som sagt ikke selv til at spille nogen som helst rolle under denne weekends 5. afdeling af det danske DTC-mesterskab, men han er ikke bleg for at rose hverken sin medkørere eller arrangøren Jac Nellemann for et flot arrangement.

”Jeg ville helst have siddet bag rattet, men når det så er sagt, så er der skulderklap til de øvrige DTC-kørere for at have leveret nogle flotte og spændende løb. Der var konstant masser af mennesker ude i ryttergården for blandt andet at beundre de fine gamle F1-racere og de flotte historiske biler. Jeg vil ønske Jac Nellemann tillykke med, at de mange timer, som han har brugt på løbet, nu bliver kronet med masser af bevågenhed fra medier og publikum”, siger Kris Nissen.

Han ser nu med forventning frem til at kunne gøre en bedre figur under årets næstsidste DTC-afdeling, grand prix’et på Jyllandsringen den 25. og 26. august.

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Kris Nissen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 05/08/18 - Bellahøj (Gadeløb) - DTC
  •