Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen efter triumf på Road America: Vi er så stolte!

SportsCar
Championship 

06/08/18 

Kæmpe triumf for Christina Nielsen og Patrick Long, der sammen med Wright Motorsports sikrede sæsonens første IMSA-sejr på den berømte Road America nord for Chicago.
 

Christina Nielsen sikrede sig søndag aften dansk tid en længe ventet sejr, da hun sammen med Patrick Long og Wright Motorsports tog førstepladsen i den benhårde GTD-klasse i WeatherTech SportsCar Championship. Sejren på Road America er sæsonens første for den forsvarende mester, som i 2018 skiftede til et nyt Porsche-team.


(Foto: Ignite Media)

– Jeg er så glad og stolt over vores præstation denne weekend! Efter en sæson med en del udfordringer og skuffelser er det svært at beskrive, hvor fantastisk det er, endeligt at kunne stille sig øverst på podiet – og især på en bane som Road America. Efter en hård start på året har vi weekend efter weekend mærket fremskridt, og især de seneste to løb har vi været ramt af sort uheld, hvor vi egentlig burde have indkasseret et topresultat. Vi har higet efter et løb, hvor vores indsats på banen og i pitlane gik op i en højere enhed, og det skete i dag. En kæmpe tak til hele holdet, lyder det fra Christina Nielsen.

Startede fra pole position
Det var Patrick Long, som startede det to timer og 40 minutter lange løb i forreste position efter for anden weekend i træk at have sat pole position i GTD-klassen – en klasse, som rummer det bedste fra Porsche, Ferrari, Mercedes, Audi med mere. Amerikaneren beholdt sin føring frem til første pitstop, hvor Christina Nielsen overtog bilen og fortsatte kampen i et løb, som var præget af en del afkørsler og sammenstød, flere perioder med safetycars, tætte dueller og nervepirrende kampe.


(Foto: Ignite Media)

Den danske Porsche Selected Driver returnerede fra pitlane til en plads midt i det benhårde felt, men formåede at holde sig udenfor problemer, kæmpe sig op gennem rækkerne og klokke nogle af klassens hurtigste omgangstider, for endeligt at kunne aflevere den røde og hvide Porsche 911 GT3 R tilbage til Patrick Long på en tredjeplads i løbets sidste pitstop.

Christina Nielsen: Lige det, vi manglede
– Jeg havde et rigtig godt stint, hvor det lykkedes mig både at komme gennem trafikken uden at miste for meget tid og samtidig forbedre vores position. Vi havde drømt om et topresultat, men takket være et fejlfrit arbejde i pitlane, suveræn strategi fra teamet og et fantastisk arbejde af Patrick lykkedes det os ikke bare at komme på podiet, men simpelthen at tage teamets første sejr i IMSA-mesterskabet. Det var lige dét, vi manglede, og vi er så stolte, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Efter triumfen på Road America drager Christina Nielsen tilbage til sin base i Los Angeles, før det går løs med niende afdeling af WeatherTech SportsCar Championship på Virginia International Raceway den 17.-19. august.


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Patrick Long
  • Road America
  • 05/08/18 - Road America - SportsCar Championship
  •