Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen på podiet for femte IMSA-løb i træk

SportsCar
Championship 

06/08/18 

Endnu et topresultat for Jan Magnussen og Antonio Garcia, som sluttede på en tredjeplads i søndagens IMSA-løb på Road America. Corvette-duoen sikrer en andenplads i mesterskabet med kun tre løb tilbage på kalenderen.
 


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen og Antonio Garcia kunne søndag aften dansk tid stille sig på podiet for femte gang i træk i årets udgave af WeatherTech SportsCar Championship. Makkerparret fra Corvette Racing var flyvende og kørte hårdt efter sejren i løbets sidste minutter, men måtte tage til takke med en tredjeplads. Resultatet bevarer en foreløbig andenplads i IMSA-mesterskabet.

– Endnu et hårdt løb med tætte kampe. Årets første sejr var indenfor rækkevidde, men vores udfordringer taget i betragtning, var en tredjeplads det bedste, vi kunne håbe på. Teamet havde som sædvanligt givet os en god bil, og Antonio gjorde et fantastisk arbejde. Det sker sjældent, at vi mister tid i pitlane, men det gjorde vi i dag, hvilket kom til at koste os dyrt. Men en podieplacering for femte løb i træk er ikke dårligt. Vi ville bare så gerne have den sejr, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Det var Antonio Garcia, som startede løbet fra en tredjeplads i GTLM-klassen, og allerede på første omgang avancerede spanieren til en andenplads, før han blev kaldt til pitstop efter 38 minutters kørsel. Et pitstop, som imidlertid kostede dyre sekunder, hvilket sendte den gule Corvette ned på en sjetteplads, da den vendte tilbage til kampen med Jan Magnussen bag rattet. Danskeren kæmpede hårdt og lykkedes med at vinde nogle positioner, inden teamet ændrede strategi og kaldte bilen til pitlane før resten af GTLM-feltet.


(Foto: Richard Prince)

Fantastisk comeback af Garcia

Med 80 minutter igen hoppede Antonio Garcia tilbage i sædet, og efter løbets tredje og sidste pitstop holdt spanieren en syvendeplads i GTLM-klassen, før han demonstrerede et fantastisk comeback. Med en halv time tilbage havde Garcia kæmpet sig frem til en fjerdeplads lige bag teamkammeraten Tommy Milner, da det fra teamets ledelse blev besluttet at lade de to Corvette bytte plads, så Antonio kunne fortsætte kampen om de vigtige mesterskabspoint.


(Foto: Richard Prince)

Da den førende BMW måtte kapitulere med problemer i løbets sidste minutter, så det for alvor ud som om, at Magnussen og Garcia skulle sikre årets første sejr. Spanieren var flyvende, men på allersidste omgang slap benzinen op, og jagten på den førende Ford måtte indstilles. Tommy Milner tog sin andenplads retur, og Magnussen og Garcia måtte tage til takke med en tredjeplads i det, som blev en at sæsonens mest nervepirrende løbsafslutninger.

Jan Magnussen: Vi er stadig med i kampen

– Nogle gange må man gamble, og det gjorde vi i dag. Det lykkedes næsten. Kæmpe tak til Tommy Milner for at lade os forsøge at jagte en sejr. Vi kom i mål med gode point, og vi er stadig med i kampen om mesterskabet. Og der er tre løb endnu.


(Foto: Richard Prince)

Tredjepladsen på Road America giver Jan Magnussen og Antonio Garcia point nok til at bevare deres andenplads i GTLM-mesterskabet, hvor fire point adskiller dem fra den førende Ford. Næste opgave for Magnussen og Garcia og resten af Corvette Racing finder sted på Virginia International Raceway, hvor niende afdeling af WeatherTech SportsCar Championship afvikles den 17.-19. august.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Road America
  • 05/08/18 - Road America - SportsCar Championship
  •