Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Hvad en far mener om os og vores arbejde

Aquila Synergy 
02/08/18 

Aquila Synergy Cup Dette indlæg er fra Morten Buus far til den førende kører i Aquila Synergy Cup Bastian Buus.
Vi ved Aquila Racing Cars er glade for hans positive kommentarer og vil gerne dele dem med andre der interesserer sig for motorsport.
 

Morten Buus‎ til Aquila Synergy Cup

Hvis du kun er til billeder og film, så skynd dig videre. Men vil du høre lidt om vores oplevelser med Aquila Synergy Cup, så brug 2 minutter af din tid, måske du kan bruge det til at træffe dit næste valg!

Allerførst tak for endnu en fantastisk weekend med Aquila Synergy Cup, denne gang på Sturup Raceway. Det var 3. løbs weekend i år og vi ser allerede frem til den næste som bliver Nightrace på Padborg Park.

Bastian Buus som kører i bil nr. 99, deltager fordi han vandt sæson Dansk Super Kart 2017 som udløste denne utrolig flotte præmie, nemlig en hel sæson i Aquila Synergy Cup 2018.


Bastian Buus på Sturup

Med 5 aktive år i gokart, og stadig aktiv også nogle år fremover, så lå det ikke i kortene at han skulle skifte til racerbil i år. Vi kendte selvfølgelig til serien og har også set den ved flere lejligheder, både i nuværende form og tidligere i FDM regi.

Der er en del som har travlt med at fortælle at det "kun" er Toyota Aygo teknik, at den ikke har paddleshift og dermed ikke en rigtig racerbil - det kunne ikke være mere forkert, racerbiler er meget mere end hk, det er balance, set up, slipstreaming, styring, overhalinger, taktik osv. På Sturup hvor vi netop har kørt, er en Aquila Synergi Cup racer, ca. 2 sekunder hurtigere pr. omgang end en Legend Cup racer! Og der bliver kørt tæt - meget tæt, i nogle fede og spændende løb, både i top, midter og længere tilbage i feltet.

Hele set upet omkring bil, omkring serien, omkring det sociale og ikke mindst omkring det at udvikle nye og gode racerkørere til større og stærkere biler, er rigtig rigtig god og virkelig godt set af Dan Suensen, som står bag racerbilen.

Udover at vi er blevet rigtig begejstret for serien og for at køre racerbilen, så er der også en anden meget væsentlig grund – ØKONOMIEN!

Tjek lige de her fakta:
- En helt sæson koster kr. 142.000 + moms, inklusiv 6 racerweekender med 18 løb, og inklusiv 3 dages træning med effektiv køretid på 2,5 til 3,5 timer i bilen pr. gang
- Arrive and drive, du kommer med køredragt, hjelm, mekaniker/farmand og en værktøjskasse
- Skade Max - mulighed for at forsikre dig fra løb til løb til kr. 3.100 + moms, så du har en selvrisiko på kr. 20.000,- + moms, så kender du risikoen
- Catering er der sørget for, der er spise og hygge sammen med de andre familier, mekanikere, kørere og gæster
- Dæk, du kan køre en hel sæson på 4 dæk hvis du ønsker, og der er en begrænsning på maks 8, så det ikke er dem med den bedste økonomi som har fordelene.
- Fælles teamtelt til alle og fragt af biler frem og tilbage, samt klargøring mellem løb

Sammenlign eksempelvis prisen med en fuld sæson i gokart, uanset om det er Rotax eller DASU regi, eller prisen for at køre dansk Formel 4. I Aquila Synergy Cup får man virkelig noget for pengene, og så kan man se på historikken at de som har deltaget, har været i en god racerskole i Aquila. Se blot DTC feltet 2018, her der 3 tidligere Aquila Cup kørere med og de er med helt fremme.

Morten Buus
Afslutningsvis……. Jeg er hverken ansat eller har aktier i Aquila 😉 Men jeg er blevet begejstret og synes virkelig at serien fortjener at vokse sig endnu større, og gerne til felt på minimum 25 biler. Så min opfordring herfra er, køb en testdag og prøv racerbilen, mød menneskerne bag og få dig en rigtig fed oplevelse. Jeg håber vi mødes på banerne.

Mvh
Morten Buus


Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Morten Buus
  •