Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Matthiesen stiler efter at genvinde første pladsen

British GT
Championship 

03/08/18 

Racerkøreren Patrik Matthiesen ser frem til igen at indtage førerskabet i British GT4 mesterskabsserien, når British GT afvikler den næstsidste runde på Brands Hatch i den kommende weekend. Sammen med sin britiske kollega Callum Pointen, ligger de for nuværende på andenpladsen i serien, efter en lidt skuffende 7. plads i sidste løb på SPA, som blev afviklet for to uger siden.
 

HHC teamet har sammen med Patrik og Callum i deres Ginetta GT4 bil, vist vejen ved dette års British GT, gennem konstant at placere sig i pointrækken ved hvert eneste løb indtil nu i år.

Patrik Matthiesen har sat næsen op efter en podieplacering i det kommende løb på Brands Hatch, som er den bane Patrik har kørt flest gange på, når man lige ser bort fra gokart banen i Vojens. Han håber også på lidt mere medvind, efter en yderst hård weekend på SPA, hvor banens layout absolut ikke var optimal i forhold til Ginetta GT4 bilen, som nok en gang havde fået tildelt klassen’s højeste succesvægt.

Ikke desto mindre forbedrede Patrik og Callum deres omgangstider gennem weekendens træninger på SPA og sikrede sig en startplacering i tredje startrække. Teamets race hastighed var specielt imponerende, da Patrik satte den absolut hurtigste mellemtid for alle GT4 kører, igennem det 2 timers lange ræs. Desværre gjorde en tidsstraf i første halvdel af løbet, det umuligt at vinde i løbets sidste halvdel, hvor Patrik kørte bilen til en 7 plads med 9 point til mesterskabet.

Brands Hatch er andet sidste løb i serien og banen bringer gode minder for HHC teamet, som allerede har taget en sejr på banen tidligere i år, sammen med deres 2 andre kørere i GT4 Europa Serien.
Det kommende løb varer 2 timer og det giver Patrik og Callum en perfekt mulighed for, at vise fremskridt i hvert deres stint. Brands Hatch banen har mange høj-hastigheds hjørner, som udfordrer kørerne til at køre helt til grænsen. Et stort dæk-slidtage kan også blive en vital faktor i den kommende weekend, hvor vejrmæssige høje temperaturer er sat i sigte. Det i sig selv vil stille store krav til teamets strategi for weekenden og spille en yderst vigtig rolle for slutresultatet.

Patrik har selvtilliden på plads mod et godt resultat, da han tidligere har fuldført syv løb på Brands Hatch, hvor det både er blevet til pole- og podieplaceringer, samt hurtigste omgang under løb. Denne erfaring sammenholdt med Callums mange podieplaceringer på samme bane, giver teamet store forventninger i denne vigtige slutfase for sæsonen og forventningen er at løbet på Brands Hatch, giver teamet en mulighed for at lukke hullet op til førerpositionen med en sejr. Ottende runde af mesterskabet vil finde sted søndag kl. 14.40 Dansk tid og vil med sikkerhed give masser af spænding, i takt med at kampen om point i mesterskabet intensiveres.

Løbet kan følges på livetiming: http://www.britishgt.com/live-timing, samt vises på TV, som kan streames via: www.britishgt.com/live

Lørdag
10:30 – 11:30 Free Practice 1
12:40 – 13:40 Free Practice 1
17:28 – 17:38 AM Kval
17:43 – 17:53 PRO Kval

Søndag
11:00 – 11:10 Warm Up
14:40 – 16:40 Race / Round 8

Stillingen i mesterskabet, før weekendens løb

Pl. # Kører Biltype Point
1. 43 Jack Mitchell BMW 109,00
2. 55 Patrik Matthiesen / Callum Pointen Ginetta 92,50
3. 4 Michael O’Brien / Charlie Fagg McLaren 92,00
4. 62 Will Moore / Matt Nicoll-Jones Aston Martin 87,00
5. 42 Ben Tuck / Ben Green BMW 81,00

PatrikMatthiesen.com


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Brands Hatch
  • 05/08/18 - Brands Hatch - British GT Championship
  •