Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Le Mans vinder Michael Christensen kører vinder-Porsche i Københavns gader

CHGP 
02/08/18 

CHGPDen danske Le Mans vinder Michael Christensen vil i den kommende weekend give publikum ved Copenhagen Historic Grand Prix en ekstra stor oplevelse.
Porsche Motorsport har vist Michael Christensen den store gestus, at sende intet mindre end den lyserøde Porsche 911 RSR, som han, sammen med franske Kevin Estre og belgiske Laurens Vanthoor, i juni vandt 24 timers løbet på Le Mans i, til København.
 

Michael Christensen skal søndag køre den nu historiske racerbil rundt i gaderne ved Bellahøj, så publikum ved selvsyn kan nyde synet og lyden fra den 6-cylindrede boxermotor. Den lyserøde racer, der i anledning af Porsches 70 års jubilæum blev malet som den ikoniske Porsche 917 ”Pink Pig” fra 1971, står fortsat i samme stand, som da den, med Michael Christensen bag rattet, passerede målstregen på Le Mans på førstepladsen i GTE-Pro klassen - hvilket vil sige møgbeskidt! Opvisningen i København er bilens sidste optræden, inden den havner på Porsche museum i Zuffenhausen.


(Foto: Porsche / Jürgen Tap)

Porsche har også udstyret Michael Christensen med masser af autografkort, så der er mulighed for publikum for, at få en snak og en autograf i løbet af weekenden.

Michael Christensen, der er fabrikskører for Porsche, er i gang med en fantastisk sæson. Sejren på Le Mans bragte ham ikke alene i føring af GT-serien i FIA’s officielle Verdensmesterskab for sportsvogne WEC, men gjorde ham også til en af få racerkørere, der har vundet de tre klassiske langdistanceløb 24 timer på Le Mans, 24 timers løbet på Daytona og 12 timers løbet på Sebring. Sideløbende med verdensmesterskabet i sportsvogne, deltager Michael Christensen også i den stærke amerikanske GT-serie Pirelli World Challenge, hvor han vandt på Road America ugen efter Le Mans og er treer i mesterskabet.

>
Michael Christensen, Laurens Vanthoor og Kevin Estre på podiet ved Le Mans 2018
(Foto: Porsche / Jürgen Tap)

Ved Copenhagen Historic Grand Prix deltager Michael Christensen også i Royal Pro Am, hvor han sammen med Jesper Blom skal køre en Porsche 911. Det flotte felt får deltagelse af den tidligere Formel 1 verdensmester Damon Hill, tidligere Ferrari Formel 1 kører Mika Salo, 9-dobbelte Le Mans vinder Tom Kristensen og en masse andre danske racerstjerner.

”Jeg er rigtig glad for, at Porsche har givet mig muligheden for at vise Le Mans vinderen frem i København” fortæller Michael Christensen. ”Det er ikke hver dag, man får chancen for at vise sin racerbil frem på dansk grund, så jeg glæder mig til at køre på banen og lave lidt hjulspin og larm, så publikum kan se og ikke mindst høre den fantastiske bil. Og så bliver det sjovt igen at køre med i Royal Pro Am. Helt ærligt, så har vi nok ikke de store chancer, da vi stiller op mod nogle store og etablerede teams med stærke biler, men det er dejligt, at komme hjem og køre lidt ræs på dansk grund”.

Næste løb for Michael Christensen er ved Grand Prix of Utah den 10.-12. august, hvor han deltager i Pirelli World Challenge i en Porsche 911 GT3 R for Alegra Motorsports.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 05/08/18 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS