Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formula Renault 2.0 Eurocup

Christian Lundgaard sejrede på Spa

Formula Renault
2.0 Eurocup 

31/07/18 

Formula Renault 2.0 EurocupSjette afdeling af Formula Renault Eurocup, der i weekenden blev afviklet på Spa, blev en weekend med blandede følelser for Christian Lundgaard. Lørdag tog han en flot sejr på den belgiske grandprix-bane, men lørdag plagede problemer hans racer og han faldt tilbage på en ottendeplads.
 

Fredagens sejr blev kørt hjem efter en stærk præstation af Christian Lundgaard. Den 17-årige danske Renault Formel 1 juniorkører leverede undervejs et par fantastiske overhalinger. Lundgaard startede løbet i sin racer fra hollandske MP Motorsport fra anden startposition, men mistede i starten en enkelt placering. Men allerede kort efter den svære Eau Rouge svingkombination gik Christian i angreb på de to forankørende og tog dem begge i en enkelt overhaling for enden af langsiden. På næste omgange kom Piastri dog forbi igen, men allerede en omgang senere svarede Christian igen og med en flot overhaling på ydersiden for enden af langsiden, tog han føringen tilbage. Konkurrenterne kæmpede videre bag Christian, der udbyggede føringen til næsten 3 sekunder, da løbet sluttede bag safetycar to omgange før mål.


(Foto: Jean Michel Le Meur)

Ved weekendens andet løb, fik Christian Lundgaard desværre ikke mulighed for at følge op på det flotte resultat. Et problem med en sensor til speederen betød, at Christian manglede fart og selvom han forsvarede sig det bedste han kunne, måtte han dog se konkurrenterne smutte forbi på langsiden en efter en.


(Foto: Francois Flamand)

Efter sjette afdeling er Christian Lundgaard på andenpladsen i mesterskabet, men fører fortsat rookie mesterskabet.

”Det var virkelig dejligt med en sejr i første løb og jeg havde sat næsen op efter endnu en sejr i andet løb” fortæller Christian Lundgaard. ”Der har været nogle svære løb siden Silverstone, hvor vi ikke har fået det optimale ud af det, men trods alt har kørt stærke point hjem hver gang. Men fredag var vi tilbage på sporet og alt var perfekt. Jeg havde et par fede dueller de første omgange og så arbejdede jeg bare på at komme væk, men det var svært, da jeg af og til oplevede, at både for- og baghjul blokerede ved de hårde nedbremsninger. Andet løb blev desværre et løb til glemmebogen. Det var ærgerligt, at have et lille problem med en sensor, som havde så stor betydning. Jeg prøvede alt, hvad jeg kunne for at holde alle andre bag mig, men det er ikke nemt, når man mangler en hel del speed ned af langsiden. Men nu tænker vi fremad. Vi har hele pakken til at kunne vinde mesterskabet. Teamet og jeg har et godt samarbejde og vi arbejder hårdt for at undgå sådanne fejl og det er da også den første vi har haft i år”.

Næste løb for Christian Lundgaard er Formula Renault Eurocups syvende afdeling, der afvikles på Hungaroring den 1.-2. september.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Spa-Francorchamps
  • 28/07/18 - Spa-Francorchamps - Formula Renault 2.0 Eurocup
  •      ASETEK SIMSPORTS