Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Nedtælling til CHGP 2018

CHGP 
31/07/18 

CHGPMed en dejlig lang og varm sommer, til tider måske lidt for varm, fyldt med masser af sol, VM i fodbold og Tour de France er vi nu bare så klar til noget lækkert race på bybanen omkring Bellahøj Park og vi er mange, der virkelig ser frem til en fantastisk weekend den 4. og 5. august 2018.
 

For 18. gang slår Copenhagen Historic Grand Prix dørene op til årets event, med historiske racerbiler i mange forskellige afskygninger, mærker, hestekræfter og masser af lyd. Tilskuere i alle aldersklasser uanset køn kan være med og hygge sig.
I år er der blandt andet mulighed for at besøge en offroad-bane som Land Rover importøren stiller op og man kan få en gratis oplevelse. KIA byder på en Gokart bane og der er mange andre oplevelser, også for de yngre publikummer.
Så er man til flotte og hurtige biler og har lyst til at møde racerkører fra ind- og udland, ja så er vejen forbi Bellahøj Park et must for hele familien i weekenden.


(Foto: Motorsporten.dk)

Der er tilmeldt pænt over 200 biler til årets CHGP i de syv historiske klasser med biler helt tilbage fra 1930 og frem til 1986. Og i år er der to nye klasser på programmet, nemlig PRO 61 og PRO 66, som begge er historiske F1 biler. Ud over de historiske klasser køres der Legend Cup og DTC.
Der er mange forskellige bilmærker og typer, men et er fælles - de bliver passet og plejet i alle ender og kanter - og det er sikkert, både biler og kørere præsterer alt hvad de har i sig frem mod det ternede flag. De historiske bilklasser kører to kvalifikationsløb - et lørdag og et søndag samt finaleløbet om søndagen.
I Legend Car klassen er der tilmeldt over 30 deltagere. Legend Cars ligner mest af alt amerikanske biler fra 1930'erne, men de er i 5/8 del størrelse. Løb med Legend Cars er altid ekstremt underholdende og kender du ikke bilklassen, bør du ikke snyde dig selv for oplevelsen - der er helt sikkert underholdning for alle pengene i deres to kvalifikationsløb - et lørdag og et søndag samt finaleløbet der køres søndag eftermiddag.


(Foto: Motorsporten.dk)

Danish Thundersport Championship, nok bedre kendt som DTC, er nye, flotte og rasende hurtige biler med super dedikerede kørere, der vil kæmpe til det sidste for at vinde 5. afdeling om DTC mesterskabet.
Heller ikke i år kommer Jan Magnussen og dyster om point til mesterskabet, da han skal køre i USA, men til gengæld har han lånt sin bil ud til en kører, som virkelig er kender af DTC.
Det er nemlig Michelle Gatting, der i 2016 blev nr. 3 DTC løbet på Bellahøj Park. Michelle kører i år i Danish Superturisme serien, men er altså for en kort stund tilbage i DTC og hun kan om nogen give 'drengene' kamp til stregen frem mod det ternede flag.
DTC 5. afdeling afvikles med første kvalifikationsløb lørdag og andet kvalifikationsløb samt finaleløbet køres om søndagen.


(Foto: Allan E. Nielsen - Motorsporten.dk)
(Foto: Motorsporten.dk)

I PRO/AM løbene, hvor en PROfessionel og en AMatør racerkører deler bil, plejer der også at blive kørt med gaspedalen helt i bund. Der er tilmeldt 13 biler og dermed 26 kørere og der er mange super dedikerede kørere med. Normalt bliver ingen nævnt og dermed heller ingen glemt, men i år må der gøres en undtagelse.
Michael Christensen, der i år vandt Le Mans i GTE-Pro-klassen, deltager sammen med Jesper Blom. Damon Hill, der er F1 verdensmester fra 1996, deltager sammen med Martin Berner og Mika Salo, der har vundet GT2 klassen på Le Mans i 2008 og 2009 deltager sammen med Oscar Daviden Siesbye.
Men som sagt er dette kun et meget lille udpluk af fantastiske kørere i PRO/AM løbet - gå ind og kig på CHGP.dk og se hele det flotte deltager felt og glæd dig til at se dem give alt hvad de og bilerne har i sig for at vinde i denne klasse.
Royal PRO/AM kører deres første løb lørdag og de skal køre deres finaleløb søndag eftermiddag.


(Foto: Motorsporten.dk)

Søndag formiddag er der opvisning hvor du blandt andet ved selvsyn kan opleve Michael Christensen i 'den lyserøde gris', en Porsche 911 RSR, som han og teamet vandt Le Mans GTE-Pro-klassen med i år. Hvem og med hvilke biler, der ellers er med i opvisningen er endnu ikke offentliggjort.


(Foto: HZ)

Et tilbagevendende, elsket og velbesøgt indslag ved CHGP er Race for Riget, hvor man kan købe en plads i passagersædet i en af de mange fantastiske racerbiler med en chauffør ved rattet, der kan køre så godt og stærkt, at de fleste passagerer ser helt rundtossede og super begejstrede ud efter turen. Se listen over de passionerede kørere og deres racerbiler på CHGP's hjemmeside - oplevelsen er med garanti alle pengene værd!
Turene er inddelt i prisklasser alt efter kører og bil, men det mest fantastiske er, at alle kørere og biler deltager helt uden beregning og dermed går alle pengene ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.
Giv dig selv eller en, du holder af, en helt fantastisk og unik oplevelse for livet og vær samtidig med til at støtte BørneUngeProjektet på Riget - du gør dig slet ingen forestilling om, hvor meget pengene betyder for børnene og de unge mennesker, i en for dem ubeskrivelig trist og svær tid.


(Foto: Motorsporten.dk)

Uden det kæmpe arbejde som CHGP folkene, banebyggerne, redningsfolk og læge samt alle de frivillige gør, ville dette arrangement overhovedet ikke finder sted, så vi er mange, der er så glade for den indsats I gør for at vi andre igen kan være med til årets race event i København.
Så hermed bare en opfordring til alle, der har hang til flotte, velholdte og hurtige biler , om at komme og være med til en fantastisk weekend på Bellahøj med et brag af et program i hele weekenden.
Kan du slet ikke vente helt til weekenden med at nyde synet af de fantastiske biler og entusiastiske kørere, eller kan du bare ikke få nok, så kan du allerede fredag den 3. august 2018 tage forskud på lidt af glæderne.
Der er nemlig mulighed for opvarmning til weekendens program, når CHGP som altid er værter ved pressemøde på Københavns Rådhus for indbudte, men andre interesserede bliver ikke snydt for at deltage i festlighederne på Rådhuspladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Kl. 12.00 starter en kortege af racerbiler og sportsvogne turen fra Bellahøj Park og kører mod Københavns Rådhus. Bilerne vil blive linet op på selve Rådhuspladsen fra omkring kl. 12.45 frem til kortegen kører tilbage mod Bellahøj Park ved 14.30 tiden.
Med de flotte biler parkeret foran Københavns Rådhus, er der mulighed for, at alle, der har lyst, kan komme helt tæt på og beundre bilerne og måske få en snak med nogle af kørerne, danske som internationale og amatører som professionelle - det plejer altid at være festligt og fornøjeligt.

Når kortegen kommer tilbage til Bellahøj Park vil det syde af liv, gensynsglæde og aktivitet. I løbet af dagen ankommer rigtig mange teams med biler, kørere og familie, der glæder sig til, at få rigget til på pladsen og måske være med til, som noget nyt i 2018, at køre træning på den nyopbyggede 2.4 km. lange bybane og blive klar til det for alvor går løs lørdag den 4. august kl. 8.30.
Lørdag starter med tidtagning i alle klasser fra kl. 8.30 til omkring 12.25 hvor den officielle åbning finder sted og derefter er der Race for Riget. Kl. 13.50 til 18.40 køres de første løb i alle klasser.
Søndag starter andet løb i alle klasser kl. 8.30 og fortsætter til kl. 11.20, kun afbrudt af opvisning fra kl. 10.30 til kl. 10.50. Herefter er der igen Race for Riget og finaleløbene finder sted fra kl. 12.40 til kl. 17.15.

Og så er der vist bare tilbage at sige: Vi er så klar; så kan vi snart få gang i CHGP 2018, gi' max gazz og meget gerne uden alt for meget safety car, store skrammer og gaffa tape, men mest af alt ingen kører skader - rigtig godt CHGP 2018 til alle og husk at passe på Jer selv og hinanden.

Karin Bøgelund

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 05/08/18 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS