Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Linnemann - når navnet forpligter

Rallycross 
29/07/18 

Majbritt Linnemann er ikke en frøken hvem som helst. Hun har det specielle “Linnemann-gen”, og når man er bærer af det er man også bærer af en uudtømmelig ressource af fightervilje. Sloganet “Never Give Up” er om noget synonymt med Linnmann familien, og endnu en demonstration heraf, var man vidne til på Ørndalsbanen i weekenden.
 

Majbritt Linnemann fik en meget hård medfart i sidste afdeling på Nysumbanen, hvor både hun og hendes nye bil fik alvorlige knubs. Majbritt slap med nogle blå mærker og en øm krop, mens bilen desværre ikke stod til at redde. Mange ville nok vælge at strække våben og acceptere at sæsonen var slut. Men sådan gør man ikke i Linnemann familien. Storebror Ulrik gjorde det hurtigt klar for sin søster at han nok skulle få hende ud at køre igen.


Majbritt var ekstra nervøs før starten, efter crashet i Nysum
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

En Linnemann holder ord
Og sådan blev det naturligvis. På mindre end en måned fik Ulrik og det resterende mekanikerteam bygget en helt ny bil op fra bunden. Så da 5. afdeling af DM blev skudt igang på Ørndalsbanen, var det med nr 133 tilbage på banen. Majbritt havde dog ikke prøvet at træne i bilen, så alt var nyt for hende, da hun kørte ud til 1. træning.

Hun indrømmede da også at hun var mere nervøs end normalt. Men da hun først kom afsted, forsvandt nervøsiteten fuldstændig. Træningen blev brugt til at få lidt føling med bilen. Majbritt var overordnet tilfreds, selvom hun dog synes der var en svag mislyd i bilen. Da bilen kom tilbage til teltet, viste det sig at bilen tabte gearolie, på grund af en defekt pakning - eller det var ihvertfald hvad mekanikerne kom frem til i første omgang.


En skuffet Majbritt efter diagnosen på den ødelagte gearkasse
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

“Intet er umuligt for den som bærer viljen i hjertet”
Det skulle dog vise sig at værre meget værre end først antaget. I første indledende heat fik Majbritt ret hurtigt problemer i bilen. Hun endte med ikke at gennemføre heatet, da bilen tabte så meget power at hun til sidst valgte at stoppe bilen, for at begrænse skaderne. Det betød at hun ikke gennemførte heatet. Motorsportskendere der var til stede på banen, ville også have fået gåsehud over den skærende og skrigende lyd der kom fra Majbritts bil. Det tegnede ikke godt - og det VAR ikke godt. Tilbage i teltet, kunne mekanikerteamet konstatere at gearkassen havde fået et leje “galt i halsen”. Det defekte leje havde simpelthen ødelagt gearkassen fuldstændig. Det var en forståeligt skuffet Majbritt, der fik beskeden. Nu så weekenden ud til at slutte, før den for alvor var kommet i gang.


Det så ud til at kræve lidt mere end gaffatape og ståltråd
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Det er her “Linnemann-genet” for alvor slår igennem. For selvom mekanikerteamet havde håbet på at der kunne blive tid til at se en masse fedt ræs, og selvom chancerne for at kunne nå at reparere gearkassen så meget små ud, så giver man aldrig op før indkørslen til gridden bliver lukket for næsen af en. Så i stedet for at nyde racerløb, gik mekanikerne igang med at få udbedret skaden. Ulrik blev sendt til hovedkvarteret efter en gearkasse, mens bilen blev skilt ad.


Det så ud til at kræve lidt mere end gaffatape og ståltråd
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Sveden sprang og der blev kæmpet indædt for at få Majbritt ud at køre igen. Reparationen af gearkassen viste sig at blive et større projekt, så først med 10 minutter til start af 3. heat, efter over 4 timers kamp, kom der gang i bilen. Fejlen viste sig at stamme fra uheldet på Nysum, hvor gearkassen formentlig havde fået et så hårdt slag, at lejet var gået i stykker.


En fantastisk indsats af teamet endte i succes
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


En fantastisk indsats af teamet endte i succes
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Alt godt kommer, til den som venter
Majbritts skuffelse var vendt til en enorm glæde og taknemmelighed over den kæmpe indsats hendes mekanikerteam havde gjort for at få bilen køreklar igen. 3. heat blev afviklet som en test af gearkassen, og alt virkede perfekt.
“Jeg synes godtnok at 1. gear var blevet en del kortere med den nye gearkasse, men det er jo blot noget jeg skal vænne mig til” - lød det fra Majbritt Linnemann, umiddelbart efter heatet.
“Men er du gal hvor er jeg lykkelig og stolt over at have netop disse gutter som mit mekanikerteam - de har den helt rette ånd” - sluttede Majbritt af, inden hun trillede bilen tilbage til teamteltet.

Nu manglede der bare det sidste indledende heat, tidligt lørdag formiddag, og så naturligvis finalen om eftermiddagen. I 4. heat viste Majbritt at hun var blevet mere dus med bilen. Hun satte alle i starten, og førte heatet til kort før tid, hvor hun måtte slippe et par af bilerne fra de større klasser forbi. Det kunne dog ikke fjerne smilet fra hendes ansigt. Hun havde været så meget igennem. Den weekend der skulle have været hendes hurtige svar på uheldet i Nysum, lignede længe en stor skuffelse.


Endelig fik Majbritt lov til at fyre den max af
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Men hvor der er vilje, er der en vej. Det fantastiske teamwork i Team Linnemann Motorsport gjorde al tvivlen til skamme. Hele teamet og Majbritt havde svært ved at få armene ned. Det var som om de allerede havde vundet på forhånd.

I finalen kørte Majbritt en sikker 3. plads hjem, og om det siger hun selv:
-“Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet. Man skal tænke på at jeg kun har fået 2 heats i bilen inden finalen. Det er en helt anden bil at køre end den bil jeg startede sæsonen med. Nu er jeg ved at lære den rigtig godt at kende, og til næste løb er jeg fuldstændig klar.”
En ting er sikkert - Majbritt Linnemann giver ALDRIG op! Det ligger i generne.


De her gutter, de duer!
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Næste afdeling af DM er et gensyn med Nysumbanen - det sker d. 9. september.

Dan Knudsen – Photo-Graphic