Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Christina Nielsen efter skuffelse på Lime Rock: Det lignede en podieplacering

SportsCar
Championship 

24/07/18 

Weekendens IMSA-løb på Lime Rock Park startede suverænt for Christina Nielsen og Patrick Long, som sikrede sig sæsonens første pole position. Et dækproblem sent i løbet blev dog skæbnesvangert for Porsche-duoen, som i stedet for et potentielt topresultat måtte nøjes med en ottendeplads.
 


(Foto: Ignite Media)

Hvis modgang gør dig stærkere, må Christina Nielsen og Patrick Long efterhånden have sparet en betydelig mængde kræfter sammen i deres Porsche 911 GT3 R. De to racerkørere fra Wright Motorsport startede lørdagens IMSA-løb på Lime Rock Park i Connecticut fra en førsteplads, men efter at have kørt et suverænt løb, som lignede noget, der kunne udløse årets første podieplacering, sendte et dækproblem pludselig makkerparret ud af kampen.


(Foto: Ignite Media)

– Det blev en af de weekender, som var ekstra frustrerende, fordi tingene kørte så suverænt til at begynde med. Vi sikrede os årets første pole position, og Patrick kom godt fra start i løbet og skabte et godt hul mellem os og de andre GTD-biler. Jeg var godt tilfreds med mit eget stint, og teamet udførte et perfekt arbejde i pitlane. Det lignede en sikker podieplacering, da Patrick pludselig fik problemer med venstre bagdæk i sit sidst stint, forklarer Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Danskeren overtog den røde og hvide Porsche tre kvarter inde i løbet, holdt sig indenfor top-fire i GTD-klassen og afleverede bilen tilbage på så solid en tredjeplads, at Patrick Long kunne returnere til løbet uden at miste positionen. Herefter indledte amerikaneren en jagt på førstepladsen, men med 30 minutter tilbage af løbet begyndte grebet i venstre bagdæk pludselig at svigte. Problemet blev efter løbet sporet til en konstruktionsmæssig fejl i dækket, hvilket gjorde bilen umulig at styre. Dét kunne tydeligt ses på livetimingen, hvor Long begyndte at miste både fart og positioner.


(Foto: Ignite Media)

Christina Nielsen: Vi skal fokusere på vores fremskridt
– Der var ikke andet at gøre for Patrick end forsøge sit bedste og bringe bilen sikkert over målstregen. Det lykkedes heldigvis, men en ottendeplads er svær at acceptere, når alt virkede så suverænt fra start. Men selv om det er endnu et slag i maven for teamet i en meget udfordrende sæson, må vi kigge fremad og fokusere på alt det positive, som vi er lykkedes med denne weekend. Vores pole position, vores domimans i starten af løbet, teamets effektive arbejde i pitlane og ingeniørernes gode strategi. Vi viste fremskidt, og hvis vi kan gøre alt dét igen på Road America i næste weekend, og så ellers undgå sort uheld, ser det lovende ud.


(Foto: Ignite Media)

Næste opgave for Christina Nielsen, Patrick Long og Wright Motorsports bliver ottende afdeling af WeatherTech SportsCar Championship, som afvikles den 3.-5. august på Road Atlanta i Wisconsin.


(Foto: Ignite Media)

www.christinanielsenracing.dk


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Lime Rock
  • 21/07/18 - Lime Rock - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS