Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Jan Magnussen efter andenplads på Lime Rock: En svær én at sluge

SportsCar
Championship 

22/07/18 

Jan Magnussen og Antonio Garcia mistede føringen med blot 10 minutter tilbage af lørdagens løb på Lime Rock Park i Connecticut. Andenpladsen sender Corvette-duoen yderligere frem i mesterskabet, hvor kun ét point nu adskiller dem fra en samlet føring i titelkampen.
 

Efter at have ført de fleste omgange af lørdagens løb på Lime Rock Park lørdag aften dansk tid, måtte Jan Magnussen kort før det ternede flag afgive førstepladsen til rivalerne fra Ford. Danskeren mistede føringen til Ford-teamets Joey Hand efter en uheldig afkørsel, men styrede dog den gule Corvette tilbage på asfalten igen og sluttede med Antonio Garcia for tredje weekend i træk på en andenplads.


(Foto: Richard Prince)

– Det var en hård én at sluge. Vi havde en rigtig stærk bil denne weekend, og alle i teamet har ydet et fantastisk arbejde for at komme hertil. Det var et hårdt løb. Jeg begyndte at løbe tør for dækgreb i mit sidste stint, hvor Ford stadig havde nogle omgange at køre på, fordi de pittede senere end os. De var tydeligt hurtige til at hente os, men da jeg gik gennem trafikken og passerede en GTD-bil, endte vi med at forære dem føringen. Jeg røg af banen og kunne heldigvis holde bilen i den rigtige retning og komme tilbage igen. Men da var han (Joey Hand, red.) allerede forbi mig, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Danskeren overtog bilen i løbets første pitstop fra Antonio Garcia, som havde startet løbet fra en førsteplads efter en suveræn indsats i formiddagens kvalifikation. Spanieren tog starten ved det grønne flag og afleverede bilen på en førsteplads. Magnussen og Antonio dominerede løbet i 150 af totalt 178 omgange og håbede på sæsonens første sejr. Dét lykkedes ikke, men en andenplads sikrede ikke desto mindre duoen en oprykning i mesterskabet, hvor nu blot ét point adskiller dem fra de førende i kampen om den prestigefulde titel.


(Foto: Richard Prince)

Magnussen: Vigtigt med point
– For mesterskabet er en andenplads rigtig godt. Med fire afdelinger tilbage af sæsonen er det vigtigt at samle alle de point, vi kan. Men når du fører mere end 80 procent af løbet, tænker du kun på at vinde. Jeg vil lyve, hvis jeg sagde, at vi ikke er skuffede. Men det kunne have været meget værre. Det var et farligt sted at ryge af banen, og jeg fik trods alt bilen hjem i ét stykke. Lad os håbe, vi kan tage revanche på Road America.


(Foto: Richard Prince)

Med 207 point holder Jan Magnussen og Antonio Garcia en andenplads i GTLM-mesterskabet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Ét point foran er Ford-teamets Dirk Müller og Joey Hand, mens de to andre Ford-rivaler, Ryan Briscoe og Richard Westbrook er lige bag dem med 206 point. Næste udfordring for det benhårde GTLM-felt kommer om to uger på Road America nord for Chicago den 3.-5. august.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Lime Rock
  • 21/07/18 - Lime Rock - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS