Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Christina Nielsen klar til lørdagsræs på sæsonens korteste racerbane

SportsCar
Championship 

19/07/18 

Når Christina Nielsen den kommende weekend stiller til start i syvende afdeling af IMSA-mesterskabet på Lime Rock Park i Connecticut, får hun chancen for at gentage succesen fra 2014, hvor hun sikrede sit første amerikanske topresultat i en Porsche.
 

Det er en travl sommer for Christina Nielsen, som for tredje gang i denne måned stiller op til endnu en afdeling af den amerikanske WeatherTech SportsCar Championship. Den danske racerkører og Porsche Selected Driver skal med sin Porsche 911 GT3 R og makkeren Patrick Long forsøge at sikre mesterskabspoint på banen, hvor hun tilbage i 2014 sikrede sit første amerikanske podieresultat – hvilket også skete i en Porsche.


(Foto: Ignite Media)

– Lime Rock er egentlig bane, som mange racerkørere ikke bryder sig særligt meget om. Måske fordi den ultrakort og hovedsagligt består af højresving. Personligt synes jeg den er ret fed, både fordi den vækker gode minder om mit første topresultat i amerikansk sportsvognsracing, men også fordi det er en ekstremt teknisk bane. Med omgangstider på omkring 50 sekunder kræver den et højt koncentrationsniveau, og samtidig levner den ikke plads til fejltagelser. Et enkelt kiks, og du kan være ude af kampen, forklarer Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Den 2,4 kilometer lange bane i Connecticut nord for New York lægger lørdag asfalt til syvende afdeling af det amerikanske WeatherTech SportsCar Championship, som Christina Nielsen vandt i 2016 og 2017. Den forsvarende mester, som i år kører for det amerikanske Porsche-team Wright Motorsports, får som altid kamp til stregen i den benhårde GTD-klasse, som i weekenden tæller 18 biler fra mærker som Porsche, Ferrari, Lamborghini, Audi og Lexus.


(Foto: Ignite Media)

– Første halvdel af sæsonen er bestemt ikke gået, som vi havde håbet, men teamet gør en fantastisk indsats for at forbedre vores situation, og vi mærker fremskridt hver eneste løbsweekend. Desværre har vi endnu ikke haft det løb, hvor vi både har haft farten og heldet med os. Vi krydser fingre for, at dén weekend er lige om hjørnet, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Tidsplan – Northeast Grand Prix – Lime Rock Park

Fredag 20. juli
Kl. 11.25 (17.25) – Træning #1 (60 min)
Kl. 13.55 (19.55) – Træning #2 (60 min)
Kl. 16.55 (22.55) – Træning #3 (60 min)

Lørdag 21. juli
Kl. 09.05 (15.05) – Warm-up (20 min)
Kl. 09.35 (15.35) – Kvalifikation (15 min)
Kl. 15.10 (21.10) – RACE (2 timer 40 min)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Lime Rock
  • 21/07/18 - Lime Rock - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS