Danish Thundersport Championship

Tilfredsstillende DTC-løbsweekend på Rudskogen i Norge for Jacob Mathiassen

DTC
18/07/18

DTC - Danish Thundersport ChampionshipLøbsweekenden i Norge startede ud med en testdag for DTC-feltet på banen.
’Vi havde en produktiv testdag fredag hvor vi virkelig fik arbejdet med detaljerne i setuppet og tiderne lå omkring de 5-6 hurtigste det meste af dagen. Testen foregik på brugte dæk hele dagen, hvilket ikke var 100% optimalt men der var er betingelserne’ siger Jacob Mathiassen.

Forventningerne var af samme grund tårnhøje til kvalifikationen, men uheldigvis havde en bil tidligere spildt olie op af langsiden og ind i sving 1, og det kostede tid for Jacob på hans Super Pole omgang. De biler, der kørte deres Super Pole senere end Jacob, kunne drage fordel af et mere rent spor – og derfor kunne de også sætte hurtigere tider. Resultatet for Jacobs Super Pole-omgang blev en 10. plads.

(Foto: Vestergård Foto)

Jacob fik i kvalifikationsheat 1 kørt sig op som nummer 8, hvilket forveksler en startplacering som nr. 1 til kvalifikationsheat 2. Det var derfor en nordjysk racerkører, der kunne starte allerforrest i feltet under kvalifikationsheat 2.

Efter en suveræn start i kvalifikationsheat 2, hvor han førte feltet an ud på omgang 2, blev Jacob Mathiassen skubbet af banen af en teamkammerart. Derved faldt Jacob tilbage som på sidstepladsen i feltet, men alligevel formåede han at køre sig seks pladser frem i feltet, så han dermed indtog en 10. plads. Denne præstation blev i øvrigt lavet med ødelagte forhjul som følge af afkørslen.

"Jeg vil ikke kommentere på hændelser i løbet, hvor en teamkammerart har kørt andre fra teamet af, men jeg er rigtig skuffet over udfaldet for dette heat, som ellers kunne have betydet, at LM Racing med stor sandsynlighed ville have haft tre biler i top 5" siger Jacob Mathiassen.

Da Jacob blev skubbet af banen fra en 2. plads i kvalifikationsheat 2, betød det også, at han måtte starte langt nede i rækkerne i finalen. Det satte dog ikke en stopper for at lave flotte resultater, for han formåede at køre sig frem på en flot sjetteplads i finalen foran bl.a. teamkammeraterne Dennis Lind og Frederik Schandorff. Dét betød også, at han atter kunne lade sig kåre som bedste Rookie.

Jan Magnussen blev DQ fra en 3. plads grundet undervægt, hvilket betyder Jacob ender som nr. fem i finalen. Pointmæssigt er Jacob rykket frem i den samlede placering, så han nu ligger nummer ni. Feltet er supertæt, og Jacob har således kun 36 point op til nummer fire, Max Klinkby Silver og 44 point op til Michael Markussen som er nummer fire samlet.

Næste løb på kalenderen for Jacob er Copenhagen Historic Grand Prix d. 4 & 5 august.