Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Føringen forsvaret i Tyskland

Yokohama
1600 Challenge 

17/07/18 
Yokohama

Det kunne ikke være gået ret meget bedre for Mathias Valentin, da han deltog i den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge på Lausitzring.
Den store tyske bane mellem Berlin og Dresden var allerede en velkendt asfalt for teamet, da de allerede i 2017, kørte en løbsweekend det samme sted.
 

Inden weekenden havde køreren fra Gørlev en rigtig fornuftig føring i DIF Danmarksmesterskabet på hele 39 point ned til nummer to. Men forårets succes betød også at der skulle 80 kg succesballast med i bilen, hvilket kunne blive en ekstra svær byrde at slæbe rundt på i weekenden.

Træningen gik dog rigtig fint, hvor det blev til den næsthurtigste tid af alle, hvilket var langt over forventningen.


(Foto: JJ Media)

Det ville dog blive en rigtig varm dag på banen, og temperaturen nærmede sig allerede 25 grader, da kvalifikationen skulle køres lidt inden middag.

Det gjorde at træningstiden ikke helt kunne matches, og der var et par konkurrenter som smuttede foran på resultatlisten.

Det var dog først i løbet at pointene skulle fordeles, så det var med at få drukket en masse vand, inden at den unge kører hoppede i bilen.

Da de røde lamper slukkede, skød den sølvgrå Suzuki Swift Sport med nummer 5 hurtigt af sted, og lå med det samme helt oppe bag den førende i løbet.

Sådan skulle de næste 30 minutter gå, hvor der blev lagt maksimalt pres på. På løbets allersidste omgang så det ud til at der var en god overhalingsmulighed, så Mathias forsøgte at gå indenom. Den anden kører havde dog ikke lige forventet at der blev lavet et forsøg, så det kom til en lille smule kontakt imellem de to biler. Mathias valgte bare at trække snuden til sig igen, og køre sikkert hjem på andenpladsen, med yderligere 22 gode mesterskabspoint til kontoen.


(Foto: JJ Media)

Lørdag var en helt ny dag, og der skulle køres en helt ny kvalifikation allerede klokken 8.00.

Den kolde morgenluft gav virkelig motorerne nogle ekstra at leve af, så Mathias kørte over et sekund hurtigere, hvilket resulterede i 4. startposition.

Selv om heatet startede klokken 10.35, var det måske ikke alle konkurrenterne som havde fået gnedet søvnen ud af øjnene, da starten gik. I hvert fald var Mathias fuldstændig klar, og tog føringen af løbet allerede efter få meter på første omgang. Han havde allerede fået lukket et fornuftigt hul op, da der desværre kom Safety Car på banen grundet en konkurrent sad fast i afkørselsområdet.


(Foto: JJ Media)

Efter små 10 minutters langsom kørsel bag Safety Car blev løbet endelig givet fri igen.

Mathias forsøgte at få lavet et hul igen, hvilket også så ud til at lykkes de første par omgange. Der blev dog presset meget hårdt på bagfra af den nærmeste mesterskabskonkurrent, og det vigtigste var bare at få sikre point med hjem. Så selv om Mathias forsøgte at forsvare sig, ville han ikke risikere alt for meget og måtte derfor overgive to placeringer, til nogle mere sultne kørere, der ikke havde så meget at miste.

Så løb 2 blev fuldført på 3. pladsen, med et mindre pointtab til den nærmeste konkurrent i DIF Danmarksmesterskabet.


(Foto: JJ Media)

Mathias Valentin kan dog stadig gå på en velfortjent sommerferie med en solid føring. Dertil kommer, at det næste løb er på hans favoritbane, FDM Jyllandsringen. Det er det prestigefyldte Grand Prix Danmark, som han allerede har vundet en gang i 2017.

Blom Motorsport


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Lausitzring
  • 15/07/18 - Lausitzring - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: