Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Le Mans vinder til Copenhagen Historic Grand Prix 2018

CHGP 
16/07/18 

CHGPMichael Christensen triumferede i dette års Le Mans med en suveræn sejr i GTE-Pro klassen. Danskeren gæster den 4.-5. august Københavns store historiske motorløb, og han medbringer sin vinderbil ”Den lyserøde gris” til opvisningskørsel på Bellahøj Park.
 

Michael Christensens sejr på Le Mans kom i hus efter 24 timers imponerende kørsel. Sammen med sine to teamkollegaer Kévin Estre fra Frankrig og Laurens Vanthoor fra Belgien, vandt de tre Porsche fabrikskørere i flot stil den legendariske langdistance klassiker i en Porsche 911 RSR. Trioen dominerede fra start til slut i Porschen med #92 på siden, som i anledning af Porsches 70 års jubilæumsår var dekoreret i et iøjefaldende lyserødt design inspireret af Porsches Le Mans-racer fra 1971.

Michael Christensen startede som 19-årig for Porsche i tyskernes ”Young Driver Programme”, og i 2004 blev han professionel, da han blev forfremmet til fabrikskører. Det var Michael Christensens fjerde besøg på Le Mans, men hidtil var det bedste resultat en femteplads. Porsche-køreren har tidligere vundet to andre af verdens største racerløb, henholdsvis 12-timers løbet på Sebring og 24-timer på Daytona, men Le Mans-sejren er uden sammenligning den største triumf i hans karriere.

Sammen med CHGP-ambassadør Tom Kristensen, der selv har vundet Le Mans hele ni gange, vil Michael Christensen og flere andre professionelle racerkørere kaste glans over sommerens historiske motorsportsbegivenhed, Copenhagen Historic Grand Prix. Foruden at kunne opleve Tom Kristensen og Danmarks seneste Le Mans-vinder i det traditionsrige Royal Pro/Am, der køres både lørdag og søndag, vil gæster til Copenhagen Historic Grand Prix også have mulighed for at nærstudere den vindende Porsche 911 RSR med startnummer #92.

I samarbejde med den danske Porsche importør har Porsche Motorsport lånt den lyserøde Porsche 911 RSR til Danmark og Copenhagen Historic Grand Prix. Gennem hele weekenden vil den ikoniske Porsche-racer kunne nærstuderes i udstillingsområdet, ligesom den søndag vil køre opvisning på Bellahøj Park med Michael Christensen som pilot.

Porsche 911 RSR er baseret på den legendariske Porsche 911, som til næste år kommer i ottende generation. Designet trækker tydelige rødder til den oprindelige 911 fra 1963, men i modsætning til gademodellen er motoren ikke længere placeret bag bagakslen, men derimod foran, hvilket forbedrer vægtfordelingen i racerbilen. Ved første øjekast ligner den rendyrkede racerbil sin mere komfortable gadebror, men tæt på ses det tydeligt, hvordan der er arbejdet med at optimere aerodynamikken.

For at opretholde kravet til minimumsvægten i GTE Pro klassen i FIA World Endurance Championship er markant vægt barberet fra i karrosseripladerne og flere af bilens paneler er fremstillet i letvægtsmaterialet kulfiberforstærket plastik. I cockpittet er der sparet vægt ved at fjerne moderne bekvemligheder som de elektriske lædersæder, infotainment system, tæpper og lydisolering. Kræfterne kommer fra en hurtigroterende seks-cylindret boxermotor med tørsumpsmøring og ydelsen er afhængig af luftindsugningens størrelse omkring 510 hk. Gearkassen er af den sekventielle type med seks trin, hvor kørerne skifter gear via to skiftepaler bag rattet.

Foruden Royal Pro/Am indeholder løbsprogrammet til Copenhagen Historic Grand Prix hele fem historiske racerklasser, de iøjefaldende og underholdende Legend Cars samt den moderne DTC-serie (Danish Thundersport Championship). Og for første gang nogensinde gæster den historiske Formel 1-serie det Københavnske gadeløb.

www.chgp.dk


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 05/08/18 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS