Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

DS3 Cuppen vender tilbage til Rudskogen

Citroen DS3 Cup 
14/07/18 

Nordens absolut mest udfordrende racerbane er tilbage i kalenderen – og i dag lørdag går det løs med fuldt program for DS3 Cup.
 

Efter Ring Djursland sidste måned gav et par solide overraskelser i tabellen er DS3 Cup-feltet for alvor tilbage fra sommerferien. Danmarks stærkeste mærkeklasse er klar til den første af årets to løbsweekender udenfor Danmark.

I denne weekend står Norge og Rudskogen på plakaten – en bane, der på alle måder udfordrer både kørere og materiel. Her er både store langsider, hurtige sving og ikke mindst masser af bakker.

Ring Djursland gav de ventede overraskelser, for flere af feltets norske og svenske kørere viste storform på en for de flestes vedkommende ukendt bane. Erik Bertilsson fik for alvor hul på pokaljagten med en andenplads og en flot finalesejr, mens også Kristian Moe Sætheren fik en stabil pointhøst. Den norske kører fra Insight Racing indtager således den aktuelle andenplads i den samlede stilling – fulgt af netop Bertilsson, der med sin pointhøst tog et flot spring frem i stillingen.


Insight Racings Kristian Moe Sætheren er på hjemmebane i Norge denne weekend.
(Foto: Niklas Majgaard)

En enkelt kører i weekenens startfelt kender banen fra dens sidste visit på kalenderen i 2016. Det er Insight Racings Kenn Bach, som sidste gang debuterede på banen med 2016-sæsonens bedste resultat for nordjyden - en fjerdeplads fra bagerste række – en særdeles underholdende bedrift.


Sonny Nielsen gør comeback i DS3 Cup i denne weekend på Rudskogen i Norge.
(Foto: Morten Kimer)

Derudover er Rudskogen i en DS3-racer nyt territorie for de fleste, men der er absolut basis for overraskelser, da særligt feltets norske kørere kender banen indgående fra tidligere.

Samtidigt byder tidsplanen på Rudskogen på træning i rigt mål – hele fredagen er helliget fri træning med i alt syv træningspas. Det kan meget let gøre forskellen for manges opsætninger af bilerne.


Eric Nilsson jagter vigtige point på Rudskogen. Håbet om at blande sig i topkampen lever i bedste velgående for svenskeren.
(Foto: Morten Kimer)

Aktuelt er status i mesterskabet, at Jonas Lynge ligger alene i front med tre sejre og en andenplads. Han følges som nævnt af Kristian Moe Sætheren og Erik Bertilsson, mens Kenn Bach skal have revancheret sit tabte resultat fra 1. heat på Ring Djursland, hvor nordjyden udgik.
Han følges af Mads Frederiksen, og Eric Nilsson runder top seks af.

Lørdagens program er som følger:
Kvalifikation 08.30
Heat 1: 12.50
Heat 2: 16.30

Det hele kan følges på livestream.
Streamingen er åben fra 10.30. Vi kører første gang 12.50!
https://www.youtube.com/watch?v=3BpvAhYuhyQ
Se mere på www.facebook.com/ds3cup

Insight Racing


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 14/07/18 - Rudskogen Motorsenter - Citroen DS3 Cup
  •