Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Patrik Matthiesen på Belgien's Formel 1 bane, Spa

British GT
Championship 

11/07/18 

I weekenden den 21-22. juli drager British GT til en af Europa’s bedste og mest udfordrende baner, Belgien's Formel 1 bane i Spa.
Dette bliver den Sønderjyske Racerkører Patrik Matthiesen’s andet møde med den legendariske bane. Patrik kørte 24 timers serien 24 Creventic’s finaleløb i 2017 på en yderst regnfuld bane, dog ser vejrudsigten noget anderledes ud her i 2018.
 

Den 19 årige Haderslev dreng, der i øjeblikket slår sine folder som Racer Instruktør hos engelske PalmerSport.com, fører den Britiske GT4 serie sammen med sin engelske makker, den 24 årige Callum Pointon.

”Jeg glæder mig vildt meget til at blive udfordret på en tør og hurtig belgisk racerbane” siger Patrik og fortsætter ”seriens 7. afdeling er et 2 timers løb, og jeg nyder at køre disse længere løb, hvor alting skal gå op i en højere enhed”.

Haderslev drengen bliver ikke kun udfordret af banen, men også af seriens reglement. Den lille engelsk bygget Ginetta G55 GT4 Racer som det dansk-engelske par bruger i serien, har fået tildelt klassens højeste succes ballast på i alt 130 kilo, samt tvunget til at hæve ridehøjden (afstanden mellem asfalt og bilens bund), alt dette for at udjævne konkurrencen mod feltets andre biler.

”Vi kommer som altid til et løb for at få flest mulige point, og gerne en podie placering” fortæller Patrik, ”vi ved dog at vores Ginetta på forhånd er udfordret på så store baner som Spa, da den ikke er klassens mest powerfulde og med en lettere handicappet bil bliver det ikke nemmere” afslutter en fortrøstningsfuld Patrik Matthiesen.


Patrik Matthiesen og Callum Pointon

Løbet sendes direkte som SRO Speed Week’s hoved event søndag den 22. juli kl 14:40 – 16:40, link til dette findes på PatrikMatthiesen.com

www.PatrikMatthiesen.com


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Spa-Francorchamps
  • 22/07/18 - Spa-Francorchamps - British GT Championship
  •