Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Dankemi Racing finder passet frem

1600 Challenge 
10/07/18 

Lukas Staub og Dankemi Racing skal have passet frem, når de kører af sted til den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge 2018.
Holdet skal nemlig til den tyske racerbane Lausitzring, der ligger midt mellem Berlin og Dresden. Banen er fast inventar på DTM kalenderen, og selv om der ikke er meget DTM-racer over den røde og grå Suzuki Swift Sport med nummer 11, så er det præcis samme banelayout at der skal køres på.
 

Staub kender allerede banen fra 2017, hvor han også deltog i klassens enlige udlandsløb, og gennemførte begge løb med to-cifrede point til mesterskabet, og ikke mindst en sejr i Rookieklassementet i det ene løb.


(Foto: JJ Media)

Holdet fra Kolding har gennem 2018 gennemgået en fantastisk udvikling, som de ikke mindst kan takke Tommy Schröter for, der har hjulpet Lukas med både at få det mentale men også køretekniske finpudset, så han har været perfekt forbedret til weekenderne. Det blev understreget med hurtigste tid af alle i træningen ved den seneste afdeling. At der så var lidt regnvejr som drillede i kvalifikationen og løb 1, var blot et lille bump på vejen, som dog blev glattet ud igen i løb 2, hvor han vendte tilbage til top 8, og kørte karrierens hidtil bedste resultat hjem.

Den positive trend håber holdet på at kunne fortsætte i Tyskland. Målet omkring top 8 blev opfyldt ved den seneste afdeling, så denne gang vil de forsøge at give den en tand mere. 2017 løbet på banen viste også at det er en god bane for det japanske bilmærke, så det kan Lukas forhåbentlig drage nytte af og rykke endnu længere op på resultatlisterne.

De ved dog også godt at træerne ikke vokser ind i himlen, og løbet næsten udelukkende kommer til at bestå af topkørerne fra klassen, men nogle af disse kørere sluttede altså bag Lukas tidligere på året, så intet er umuligt.


(Foto: JJ Media)

Med godt 700 kilometer til banen, tager det lidt længere tid at komme frem og tilbage end til de danske løb. Til gengæld bliver weekenden afviklet over fredag og lørdag, så holdet allerede forventer at holde hjemme på værkstedet igen omkring midnat mellem lørdag og søndag. Ydermere er løbene på 30 minutter hver.

Lukas Staub og Dankemi Racing har sat sigtekornet ind på top 10 i DIF Danmarksmesterskabet, hvor der er rigtig gode muligheder for at opnå i denne weekend. Om det lykkes, ved vi meget mere om lørdag ved middagstid, når løb 2 er blevet kørt.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Fredag
Træning 09.50
Kvalifikation 1 11.15
Løb 1 14.45

Lørdag
Kvalifikation 2 08.00
Løb 2 10.35

Dankemi Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Lukas Staub
  • Lausitzring
  • 15/07/18 - Lausitzring - 1600 Challenge
  •