Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Velkendt tysk asfalt venter Valentin

Yokohama
1600 Challenge 

10/07/18 
Yokohama

Mathias Valentin drager i en kommende weekend til Tyskland, når den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres på Lausitzring.
Banen ligger godt 100 kilometer syd for Berlin, så i stedet for at holdet fra Gørlev stiller GPS’en ind i vestlig retning mod Jylland, er Gedser-Rostock færgen det første delmål på vej til banen.
 

Aktuelt indtager Mathias førstepladsen i DIF Danmarksmesterskabet, med en pæn margin ned til manden på andenpladsen, men med 4 resterende afdelinger, inklusiv denne weekend, kan den unge kører bestemt ikke læne sig tilbage.


(Foto: JJ Media)

Der er dog alligevel en vis ro i maven, da teamet allerede kørte på banen i 2017, hvor det blev til Pole Position ved det første løb.

Forskellen i forhold til 2017 er at der skal 80 kg succesballast med i den sølvgrå Suzuki Swift Sport med nummer 5 i ruden. Det er små 10 % ekstra at slæbe rundt på, i forhold til bilens normale vægt. Men det er efterhånden ved at udvikle sig til at være den normale vægt for Mathias, da han har kørt med 80 kg lige siden årets anden afdeling. Faktisk er han kun 6 point fra at have scoret maksimum point – ingen andre i feltet er så konstante!

Men det gør også at alle vil forsøge at slå unge Valentin – men såfremt at han blot slutter begge løb i top-10, er han sikker på stadig at være mesterskabsførende efter weekenden.

Men 10. pladser ikke noget som holdet fra Gørlev kører efter – det er planen at der skal mere sølvtøj med hjem denne weekend, så 100 % podierekorden fra 2018 bibeholdes.


(Foto: JJ Media)

Løbet i Tyskland afvikles på en lidt anden måde. Ikke nok med at banen er næsten dobbelt så lang som de danske baner, med dertilhørende omgangstider på den anden side af 2 minutter, så skal weekenden også afvikles over fredag og lørdag, med et løb hver dag – hver af 30 minutters varighed.

Med en vejrudsigt der lover op imod 25 grader varme og solskin, kommer der med sikkerhed udfordringer for både kører og materiel – men til alt held har den danske sæson hidtil også været med lignende temperaturer, så det ikke er helt uvant for Mathias.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Fredag
Træning 09.50
Kvalifikation 1 11.15
Løb 1 14.45

Lørdag
Kvalifikation 2 08.00
Løb 2 10.35

Blom Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Lausitzring
  • 15/07/18 - Lausitzring - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: