Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Mikkel O. Pedersen kørte sig fra 32. til 16. pladsen

Porsche
Super
Cup 

09/07/18 

Et startsammenstød sendte Struer-køreren ned bagest i feltet
Der kom point på kontoen – om end blot tre af slagsen – da Mikkel O. Pedersen deltog i årets fjerde afdeling af Porsche Supercuppen i forbindelse med det britiske Formel 1 Grand Prix. Og selv om gevinsten var beskeden, var racerkøreren fra Struer ganske godt tilfreds med afslutningen på løbet. For starten havde ikke været den bedste.
 

”Jeg er godt tilfreds med, at jeg kunne køre mig fra en 32. plads på den første omgang til 16. pladsen ved det ternede flag,” siger han. ”For det så ikke godt ud efter den første omgang, hvor jeg blev påkørt af Jaap van Lagen.”

Hollænderen – som inden løbet lå på fjerdepladsen i den samlede stilling – havde ligesom Mikkel O. Pedersen været uheldig under tidtagningen, hvor der netop kom rødt flag, da begge skulle starte deres flyvende omgang. ”Mine nye dæk peakede netop der, så selv om der kom et nyt forsøg senere, kunne jeg ikke gøre det bedre end 19. bedste tid,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Det var det samme for van Lagen, som med 17. bedste tid endte med at skulle starte lige foran mig i løbet.”

”Jeg vidste fra træningen og den første del af tidtagningen, at jeg havde farten til at være med længere fremme, så jeg besluttede mig for, at jeg i starten bare skulle fremad. Jeg hægtede mig på van Lagen, fik passeret ham og et par andre, men halvvejs rundt på omgangen forbremsede van Lagen sig og ramte ind i mig, så vi røg af banen. Det ødelagde både sporing og camper, men i modsætning til van Lagen kunne jeg alligevel fortsætte, men nu er jeg efterhånden også ved at lære, hvordan man kører med en bil, som er skadet og hvor sporingen står skævt...”


Mikkel O Pedersen fik kæmpede sig 15 pladser frem på Silverstone under fjerde afdeling af Porsche Super Cuppen

Trods den skæve bil fik Mikkel O. Pedersen kæmpet sig op gennem rækkerne. Et par konkurrenter foran ramte sammen, og en safety car hjalp også med til at samle feltet og gøre flere overhalinger mulig, så han kunne krydse målstregen som 16’er. ”Det var efter omstændighederne fint nok, og jeg fik igen point til mesterskabet,” siger han.

Løbet sluttede dog ikke ved det ternede flag. Sammen med Jaap van Lagen blev Mikkel O. Pedersen kaldt til løbets dommere.

”Vi skulle begge give vores version og vise videoer fra vores biler, men da dommerne havde set videoerne, bad de mig pakke sammen og så snakkede de ellers videre med van Lagen. De endte med at give ham fem placeringer til startopstillingen næste gang...”

Næste gang er om to uger ved det tyske Grand Prix på Hockenheimring syd for Frankfurt.

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Silverstone
  • 08/07/18 - Silverstone - Porsche Super Cup
  •