Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Vettel erobrer Silverstone

Formel 1 
08/07/18 

Fantastisk afslutning på Det Engelske Grand Prix
Der manglede ikke drama på Silverstone i dag. Der var drama på første omgang, der var drama på de sidste otte. Undervejs var der andre former for drama. Og til sidst vandt en tysker. I form af Sebastian Vettel, der i en eller anden udstrækning havde løbet under kontrol fra start.
 

Kontrollen fik Vettel fordi Hamilton lavede en dårlig start fra pole. Han måtte se sig passeret af både Vettel og teamkollega Bottas. Men dermed var dagens nedtur for den regerende engelske verdensmester ikke slut endnu. For Raikkonen låste et hjul, skred lidt, og skubbede Hamilton af banen. Han kom i gang igen, men røg langt ned i feltet. Raikkonen fik på sin side en lidt hård ti-sekunders straf, som han dog ikke beklagede sig over. Så også han var på hælene i dagens løb. Dermed var vejen i princippet åben for, at Vettel og Bottas kunne dele rovet mellem sig, mens Red Bull kunne slås om en tredieplads.

Men sådan skulle det ikke gå. For det første var Red Bull racerne ikke på niveau med de to andre biler, for det andet spillede et par andre episoder ind på resultatet. Raikkonen fik via sin kørsel og et veltimet pitstop minimeret konsekvenserne af den straf han fik. Hamilton understregede hvordan F1 i dag reelt er delt i to divisioner - indtil han nåede Red Bull bilerne var der ikke tale om dueller men uproblematiske forbikørsler - og det tog ham ti omgange at nå 6. pladsen i løbet!

På et tidspunkt virkede det til, at dækstrategi skulle afgøre løbet. Planen for Hamilton var, at han skulle køre langt, for at kompensere for den første omgang, så Bottas blev hevet i pit og ude på banen fik han frit lejde forbi sin holdkammerat - det var finnen, der i dag skulle være manden der jagtede Vettel. Planen virkede også fornuftig. Men så røg Ericsson af banen. På vej ind i sving 1, med DRS åben, mistede han kontrollen og fløj af og ramte dæk barrieren med høj fart. SC på banen! Alle mand i pit. Vettel tog sit andet stop, Verstappen stoppede. Ricciardo havde lige stoppet, så han stoppede ikke. Det gjorde Bottas i front heller ikke. Hamilton blev også ude og var nu oppe på en 3. plads.

Det lignede en fornuftig strategi fra Mercedes. Bottas kunne enten stikke af, eller forsinke Vettel. Løbet blev genstartet, Bottas stormede afsted - vi var klar til en spændende afslutning. Og så! Sainz og Grosjean smaskede sammen og røg af banen. SC tilbage på banen. Endnu en gang skulle der ryddes op. Endnu engang skulle løbet genstartes. Igen kom Bottas fint afsted, men men Vettel var hurtigt efter ham og pressede ham. Bottas have gamle dæk, og da DRS så også blev åbnet, var der ikke meget tilbage han kunne forsvare sig med. Vettel var tilbage i front for løbet.

Også Hamilton kom forbi Bottas, der var ikke meget tilbage i finnens dæk, men det virkede til at Hamilton selv måtte finde en vej forbi. Næste mand til at prøve lykken var Raikkonen, der også fandt en vej forbi sin landsmand. Tidligere havde han også måtte kæmpe sig forbi Verstappen. Så de sidste otte omgange var fulde af gode dueller, med det resultat af de tre bedste biler, kom på de fem første pladser. Bottas formåede at holde fast i 4. pladsen, på trods af Ricciardos forsøg på, at sætte ham under pres. Verstappen måtte udgå mod slutningen. Han beklagede sig et par gange over bilen, og spurgte til om der var skader på den. På et tidspunkt skred han, hvorefter gearkassen angiveligt satte sig fast i første gear. Exit Verstappen, der ellers har haft en god periode her i sommersæsonen.

Det betød af Hülkenberg arvede 6. pladsen og prisen for best-of-the-rest. Efter ham fulgte Ocon, Alonso, Magnussen og Gasly. Danske Magnussen var på første omgang blev skubbet af banen, af sin holdkammerat, og mistede et par placeringer. Han var, ligesom Ricciardo, en af dem, der skiftede dæk, lige inden første SC periode. Mod slutnngen lå han i tæt duel med de to foran, hvor han faktisk lå imellem dem. Men til sidst måtte han alligevel se sig slået af Alonso.

Et underholdende britisk grand prix, der leverede fire biler i front, inden for et par sekunder eller halvandet. Mere kan man jo næsten ikke ønske sig. I VM stillingen er Vettel nu otte point foran Hamilton, mens Raikkonen er en stadig mere distanceret 3'er. Næste løb er Det Tyske Grand Prix om to uger. Indtil da - nyd sommeren!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 08/07/18 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •