Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Perfection Racing i Portugal - 12 timers status

24 Hours 
08/07/18 

24 timers løb bliver aldrig rutine - der sker altid noget uforudset. Men de første 12 timer af Portimao 24H må alligevel siges at tilhøre de mere ualmindelige af slagsen.
 

Faktisk kan man argumentere for, at de 12 timer kun var 9, men det vender vi tilbage til. Tilbage til starten af løbet, som var midt på eftermiddagen på den nok varmeste dag i Portugal i år. Perfection Racings Ginetta G55 fik en glimrende start og rykkede i løbet af den første times tid op til en føring i GT4 klassen.

Men det krævede også sit af kørerne, som storsvedte inde i den trange kabine. De lignede mest af alt kogte krebs efter et stint og det var en lettelse da temperaturen så småt begyndte at falde ud på aftenen. Da faldt der så desværre også et par tidsstraffe til Perfection Racing - bl. a. for at køre for hurtigt i pitlane, hvilket kostede næsten 4 minutter i strafboxen.


Sol og blå himmel, og meget varmt
(Foto: Henning Smed)

Det flyttede teamet fra føringen til en kamp om andenpladsen, som har stået på siden. Først havde den danske Ginetta teten, men efter man kort efter mørkets frembrud måtte i pit og have skiftet et hjul efter at have ramt en curb hårdt, svingede initiativet over til et engelsk Audi-team.

Og så tog løbet en helt uventet drejning. Kort før midnat blev hele feltet stoppet med rødt flag på langsiden, fordi en tankvogn var sprunget læk oppe i tankningszonen. Hele området sejlede ganske enkelt i benzin og det stod hurtigt klart, at løbet måtte suspenderes i længere tid mens der blev ryddet op.

Kørerne fik derfor lov til at forlade bilerne, som forblev parkeret på langsiden - og der står de endnu her 12 timer efter starten gik. Meldingerne fra løbsledelsen går på, at løbet kommer i gang igen omkring ved 4-tiden, så man er så småt ved at forberede sig på at kunne starte bilerne op igen.


Bilerne blev parkeret på langsiden, fordi en tankvogn sprang læk
(Foto: Henning Smed)

Status for Perfection Racing er, at man ligger 3'er i GT4 klassen en lille omgang efter en Audi R8 på andenpladsen. Derfra er der et spring på et par omgange op til den førende Mercedes AMG GT. Men situationen er på ingen måde håbløs. Kørerne er steget ud af Ginettaen med store smil efter deres stints - de mener, den aldrig har kørt bedre. Nu er det bare med at udnytte det, de sidste 12 timer.

Henning Smed

Læs mere om:
  • Perfection Racing
  • Portimão
  • 08/07/18 - Portimão - 24 Hours
  •