Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Perfection Racing i fremgang forud for Portimao 24H

24H Series 
06/07/18 

Forberedelserne til 24 timers løbet i Portimao i Portugal er gået rigtig godt for Perfection Racing. Teamet har løbende fundet tiendedele af sekunder i deres Ginetta og efter man sluttede som toer i klassen i kvalifikationen er man klar til at kæmpe med om podieplaceringer i løbet.
 

Testdagen forud for løbet blev brugt til at finde en grundindstilling på bilen, som alle 4 kørere (Rene Rasmussen, Tommy Laugesen, Michael og Claus Klostermann), var tilfredse med. Det lettede arbejdet meget, at alle 4 kørere også kørte bilen til 24 timers løbet i Dubai i vinters og en testdag på Padborg Park for nylig havde også bidraget med nyttig viden om opsætningen af bilen. I løbet af testdagen blev der finjusteret og efter 3 timers arbejde erklærede alle sig tilfredse med bilen.

Til gengæld fik teamet så lidt ekstra arbejde, da bilen ikke kom igennem teknisk kontrol. Det var det tagmonterede luftindtag, som trækker luft ind i kabinen, som ikke kunne accepteres. Det skabte lidt diskussion, da bilen faktisk både var blevet godkendt og havde kørt med luftindtaget i Dubai, men den gik altså ikke her og indtaget måtte pilles af. Hermed var bilen godkendt, men med en vejrudsigt som lover op imod 30 graders varme under løbet måtte der findes andre måder at få luft ind i kabinen på. Ellers vil kørerne næppe kunne holde mere end en halv time ad gangen i dagtimerne.

Men også det blev løst forud for kvalifikationen. Og man havde også tid til at prøve yderligere et par ændringer i bilens opsætning. Med en god basisopsætning, man kunne vende tilbage til, var der ikke nogen særlig risiko ved at prøve noget nyt. Og der var bonus. Under kvalifikationen kørte Tommy Laugesen 3 sekunder hurtigere end under testen dagen før og det placerede Perfection Racings Ginetta som nummer to i GT4 klassen.

"Det var dog utroligt - jeg havde ikke drømt om, at vi ville komme ned på de her tider efter i går," udbrød teamchef Kent Steffensen, da Tommy Laugesen rullede i pit efter kvalifikationen. Og bedst af alt er tidsforbedringen ikke sket på bekostning af stabiliteten. Tværtimod er kørerne enige om, at bilen er blevet nemmere at have med at gøre, så alle er ved godt mod forud for løbet, som starter lørdag d. 6 juli kl. 16:00 (dansk tid).

Henning Smed

Læs mere om:
  • Claus Klostermann
  • Michael Klostermann
  • Rene Rasmussen
  • Tommy Laugesen
  • Perfection Racing
  • Portimão
  • 08/07/18 - Portimão - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS